Η άσκηση ανακουφίζει από το άγχος

114

ασκηση
Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά για την υγεία περίπου 40.000 Καναδών, από 15 ετών και άνω. Από τις 13 στρατηγικές που προτιμήθηκαν για τη μείωση του άγχους, η άσκηση έρχεται όγδοη σε προτίμηση.
Οι πιο πολλοί ​​άνθρωποι αντιμετωπίζουν το άγχος, επιλύουν τα προβλήματά τους και αναζητούν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων προσπαθώντας να χαλαρώσουν, μιλώντας με τους άλλους ή επικρίνοντας τον εαυτό τους και προσπαθώντας να πειθαρχήσουν στα  συναισθήματά τους. Επίσης, το άγχος αντιμετωπίζεται από πολλούς με προσευχή.
«Γνωρίζουμε ότι τα επίπεδα του άγχους είναι υψηλά μεταξύ των Καναδών, αλλά, τελικά, η άσκηση είναι από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες για τη διαχείριση του άγχους και τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας. Η άσκηση, στην πραγματικότητα, είναι ο τρόπος που επιλέγει το ήμισυ του πληθυσμού και το ποσοστό αυτό είναι και ανησυχητικό και μικρό», δήλωσαν ο κύριος ερευνητής, JohnCairney, καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής, Ψυχιατρικής και Νευροεπιστημών της Συμπεριφοράς, και ο  Michael G. DeGroote της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου McMaster.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Φυσικής Δραστηριότητας και της Υγείας» (Journal of Physical Activity and Health), διαπίστωσε, επίσης, ότι οι νεότεροι, οι πιο μορφωμένοι και οι πιο ενεργοί ενήλικοι, καθώς και οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιούν την άσκηση για την απελευθέρωση από το στρες. Επίσης, τα άτομα που ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν την άσκηση για την καταπολέμηση του στρες ήταν πιο πιθανό να υιοθετήσουν και άλλες θετικές στρατηγικές αντιμετώπισης, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να πίνουν αλκοόλ ή να χρησιμοποιούν ψυχοφάρμακα.
Η ενθάρρυνση των ατόμων να προτιμήσουν την άσκηση θα μπορούσε δυνητικά να μειώσει τα συνολικά επίπεδα στρες και να βελτιώσει τη γενική υγεία και την ευημερία, δήλωσε ο δρ Cairney.
 
ΠΗΓΗ: Πανεπιστήμιο McMaster

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept