Ασφαλής άσκηση ύστερα από κολπική μαρμαρυγή

2.196

Health-Benefits-Of-Yoga
Τα «ασφαλής» επίπεδα άσκησης διαφέρουν για τους άνδρες και τις γυναίκες ύστερα από την παρουσίαση της κοινής διαταραχής του καρδιακού ρυθμού που είναι γνωστή ως κολπική μαρμαρυγή. Αυτό αναφέρουν νέες έρευνες.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από 14 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν 380.000 άνθρωποι με κολπική μαρμαρυγή (ένα είδος καρδιακής αρρυθμίας που επηρεάζει πολλούς ηλικιωμένους και συνδέεται με υψηλό κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου), η έρευνα διαπίστωσε ότι η άσκηση σε μέτρια ή και έντονα επίπεδα είναι ασφαλής για τις γυναίκες με κολπική μαρμαρυγή. Η έντονη άσκηση, όμως, μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους άνδρες.
«Η διατήρηση μίας ρουτίνας γυμναστικής μπορεί να είναι επίφοβη για τους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, επειδή ανησυχούν για το πώς αυτή θα επηρεάσει περαιτέρω τον καρδιακό τους παλμό και αν θα προκαλέσει νέο επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής», εξήγησε σε δελτίο ειδήσεων ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δρ. Sanghamitra Mohanty, ο οποίος είναι ανώτερος ερευνητής του Ινστιτούτου Καρδιακής Αρρυθμίας στο Τέξας.
 
Ασκήσεις που εξετάστηκαν
Στην ομάδα του Mohanty ορίστηκε ως μέτρια άσκηση τα 15-30 λεπτά περπάτημα για πέντε φορές την εβδομάδα ή μια δραστηριότητα όπως η γιόγκα. Ως έντονη σωματική άσκηση ορίστηκαν δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία.
Μεταξύ των γυναικών, ο κίνδυνος επεισοδίου κολπικής μαρμαρυγής μειώθηκε κατά 24% για όσες έκαναν μέτρια γυμναστική και κατά 15% για όσες έκαναν έντονη άσκηση.
Στους άνδρες, η μέτρια άσκηση μείωσε τον κίνδυνο επεισοδίου κολπικής μαρμαρυγής κατά 19%, αλλά η έντονη άσκηση τον αύξησε κατά 90%!
Τώρα που γνωρίζουμε για τα πλεονεκτήματα της μέτριας σωματικής δραστηριότητας σε άνδρες και γυναίκες, είμαστε σε θέση να δώσουμε συγκεκριμένες συμβουλές και συστάσεις για το πώς οι ασθενείς μπορούν να ασκούνται με ασφάλεια και ταυτόχρονα να επωφελούνται από την προστατευτική επίδραση της άσκησης μετά την κολπική μαρμαρυγή και πώς να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα της ζωής τους», πρόσθεσε ο Mohanty.
Η δρ Stacey Rosen, αντιπρόεδρος για την Υγεία των Γυναικών στο Ινστιτούτο Κατζ, πιστεύει ότι «αυτή η προσέγγιση με βάση το φύλο είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, η οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνη στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άνδρες».
 
ΠΗΓΗ: https://health.usnews.com/health-news/articles

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept