Πώς να το ξεπεράσετε σε χρόνο-ρεκόρ ένα ηλιακό έγκαυμα στα χείλη

847

xeili

Το δέρμα στα χείλια είναι λεπτό και δεν έχει την προστασία των μαλλιών ή τη λίπανση των σμηγματογόνων αδένων σε άλλα σημεία της επιδερμίδας. Ως εκ τούτου, τα χείλια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις βλάβες από την έκθεση στον ήλιο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων συνιστά τη χρήση lip balm με SPF 15 ή και υψηλότερο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά, αν έχετε ήδη καεί από τον ήλιο, μπορείτε να βρείτε ανακούφιση και να το ξεπεράσετε πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας μερικά απλά και εύκολα διαθέσιμα υλικά.

Χυμός πατάτας: Το άμυλο της πατάτας θα σας κάνει να νιώσετε δροσιά στο δέρμα που έχει πληγεί και θα απαλύνει το έγκαυμα. Τρίψτε μια ωμή πατάτα και αφήστε τα κομμάτια να στραγγίξουν μέσα σε ένα σουρωτήρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να λιώσετε την ωμή πατάτα σε μορφή πουρέ με ένα μπλέντερ και στη συνέχεια να το στραγγίξετε. Εφαρμόστε τον χυμό στα χείλη σας και αφήνετε να στεγνώσει.

Βιταμίνη Ε: Εφαρμόστε μερικές σταγόνες από έλαιο βιταμίνης Ε στα χείλη σας, ιδιαίτερα μετά το φαγητό ή πριν από τον ύπνο, για να αφήσετε το λάδι στο δέρμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε μπορεί να αποτρέψει ουλές και να προαγάγει τον σχηματισμό νέου δέρματος.

Τζελ από αλόη βέρα: Απλώστε μια μικρή ποσότητα καθαρού, άοσμου τζελ αλόης βέρα στα χείλη σας. Η αλόη βέρα μπορεί να μειώσει τόσο το ηλιακό έγκαυμα όσο και τον πόνο και τη φλεγμονή, οδηγώντας σε λιγότερο ξεφλούδισμα. Ωστόσο, η κατάποση της αλόης μπορεί να έχει καθαρτική… δράση, η οποία ίσως είναι πρόβλημα για τα άτομα που συνηθίζουν να γλείφουν τα χείλη τους. Εάν έχετε πρόσβαση σε φυτά αλόης, μπορείτε να ξεφλουδίσετε την κορυφή, να βγάλετε το πρώτο παχύ στρώμα από ένα φύλλο και να τρίψετε την εσωτερική σάρκα του φυτού κατά μήκος των χειλιών σας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept