Ακόμη και λίγη άσκηση βοηθά να περιοριστεί το κάπνισμα

140

swimminggggggggg
Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα Εφηβικής Υγείας» (Journal of Adolescent Health), αποκάλυψε ότι ακόμη και λίγη άσκηση κάθε μέρα μπορεί δυνητικά να βοηθήσει στο κόψιμο του καπνίσματος ή, τουλάχιστον, στη μείωσή του.
Διακόσιοι τριάντα τρεις μαθητές (233) Γυμνασίου από 19 σχολεία στη Δυτική Βιρτζίνια έλαβαν μέρος στη μελέτη. Όλοι κάπνιζαν καθημερινά, με τους μισούς να φτάνουν το ένα πακέτο την ημέρα.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σχεδόν το 13% των ατόμων κάτω των 18 ετών καπνίζει σε τακτική βάση, ενώ κατατάσσει τη Δυτική Βιρτζίνια στην κορυφή των καπνιστών στις ΗΠΑ.
Οι περισσότεροι έφηβοι που καπνίζουν έχουν και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες και μερικές φορές αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
«Δεν είναι ασυνήθιστο για τους έφηβους καπνιστές να έχουν και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως, π.χ., η έλλειψη σωματικής άσκησης», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Kimberly Horn, από το George Washington University School of Public Health, στην Ουάσιγκτον DC.
Οι έφηβοι στη μελέτη χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η μία ομάδα αύξησε καθημερινά τη σωματική της δραστηριότητα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σε αυτήν τη ομάδα «μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των τσιγάρων που κάπνιζαν οι συμμετέχοντες», ενώ πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
«Αυτή η μελέτη προσθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα», είπε ο Horn.
Υπήρξαν αναφορές ότι οι άνθρωποι που κάπνιζαν είχαν χάσει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της γεύση από τα τσιγάρα. Η ωμή διατροφή, βασισμένη στα λαχανικά, για παράδειγμα, έχει βοηθήσει πολλά άτομα να ζουν με πιο φυσικό τρόπο. Μια θεωρία λέει πως, καθώς το σώμα καθαρίζει με ταχύ ρυθμό από το νερό που περιλαμβάνουν τα λαχανικά και τα δημητριακά, χάνει την «ικανότητά» του να αντέχει τον καπνό του τσιγάρου.
 
ΠΗΓΗ: rawfoodhealthwatch.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept