Τι να κάνετε αν έχετε ξηροδερμία

202

HP-PIC-lady-skin
Πολλά καθαριστικά για το σπίτι, καθώς και χημικές ουσίες με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή,  ευθύνονται για δερματικούς ερεθισμούς, όπως η ξηροδερμία και ο κνησμός. Η ξηροδερμία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος.
Υπάρχει πάντα τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτή την ενοχλητική κατάσταση. Δοκιμάστε μερικές πρακτικές συμβουλές.
Βρώμη: Η βρώμη περιέχει περιέχει πολυσακχαρίτες που μετατρέπονται σε ζελατινώδη ουσία, όταν αναμειγνύεται με νερό. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρώμης είναι αποτελεσματικές στον κνησμό του δέρματος. Φτιάξτε μια σκόνη από πλιγούρι βρώμης και νερό στο μπλέντερ και ρίξτε το στο μπάνιο. Στη συνέχεια, μπείτε μέσα και μουλιάστε το δέρμα σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ιχθυέλαιο και Λινέλαιο: Περιέχουν λιπαρά οξέα, που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να ενυδατωθεί. Μπορείτε να τα προσθέσετε στην κρέμα ημέρας και στη λοσιόν του σώματος και να κάνετε επάλειψη στα ερεθισμένα σημεία.
Βαζελίνη: Είναι φιλική με το δέρμα επειδή περιέχει μόνο ένα συστατικό και ενδείκνυται στα άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η βαζελίνη είναι μια ουσία που απαλύνει το κνησμώδες και ερεθισμένο δέρμα σε κάθε σημείο του σώματος.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept