Η έντονη άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε… οργασμό!

134

nrm_1406834932-200327078-007
Γυναίκες που γυμνάζονται συστηματικά και έντονα, έχουν βιώσει οργασμό κατά τη διάρκεια της άσκησης, χωρίς να το επιδιώξουν, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.
Σε μελέτη που έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Sexual and Relationship Therapy», αναφέρεται ότι οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν σεξουαλική ευχαρίστηση ή ακόμα και οργασμό κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης.
Η Debby Herbenick, διευθύντρια του κέντρου για την προώθηση της σεξουαλικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, διεξήγαγε την έρευνά της, ζητώντας από γυναίκες που γυμνάζονται συστηματικά να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο.
Συνολικά 370 γυναίκες απάντησαν ότι έχουν νιώσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ενώ 124 από αυτές δήλωσαν ότι έχουν καταφέρει μάλιστα να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης! Δύο στις πέντε δήλωσαν ότι το έχουν νιώσει αυτό τουλάχιστον 10 φορές στη ζωή τους.
Οι πιο ευνοϊκές ασκήσεις για μια τέτοια εμπειρία, σύμφωνα με την έρευνα (η οποία δεν αποκαλύπτει την ακριβή αιτία του φαινομένου), φάνηκε να είναι η εκγύμναση των κοιλιακών (51%), τα βάρη ποδιών (26%), η γιόγκα (20%) και το ποδήλατο (16%).
Βέβαια, η γυναίκα δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί τον απρόσμενο οργασμό σε δημόσιο χώρο! Η πλειοψηφία των γυναικών δήλωσε ότι ντράπηκε όταν συνέβη αυτό μπροστά στον κόσμο, ενώ 1 στις 5 δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το επίπεδο της ευχαρίστησης και άρα τις χειρονομίες και τις ηχητικές εκδηλώσεις της…
Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept