Νέο επαναστατικό προϊόν διώχνει τις σακούλες των ματιών

290

o-UNDER-EYE-CREAM-facebook
Μια νέα αλοιφή υπόσχεται σημαντική μείωση στις σακούλες κάτω από τα μάτια. Οι δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διαλύσει το διπλοσάγονο, ακόμη και το σωματικό λίπος.
Τα αποθέματα λίπους κάτω από τα μάτια (steatoblepharon) είναι χαρακτηριστικό σημάδι γήρανσης και προς το παρόν η μόνη λύση είναι η βλεφαροπλαστική.
Το νέο αυτό προϊόν-θαύμα έχει το όνομα XAF5 και βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο. Ωστόσο, αν αποδειχθεί αποτελεσματική η δράση του, αναμένεται να κάνει μεγαλύτερη αίσθηση και από το Botox.
Αποτελεί την πρώτη μη χειρουργική μέθοδο για τον περιορισμό λίπους, χωρίς ένεση και νυστέρι ή εφαρμογή θερμότητας και ραδιοσυχνοτήτων και θα χορηγείται με συνταγή γιατρού.

Η ανακάλυψη του XAF5 ήταν τυχαία, όπως έχει συμβεί με πάρα πολλά φάρμακα ως σήμερα. Σε έρευνα που διεξήγαγαν οφθαλμολόγοι με σταγόνες για την πίεση του ματιού, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που τους χορηγήθηκαν είδαν σημαντική μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.
Οι επικεφαλείς της έρευνας, Michael Singer και Murat Kalayoglu, θέλησαν να διαπιστώσουν πως οι σύνθετες ουσίες του φαρμακευτικού προϊόντος που χορήγησαν στους ασθενείς, συρρίκνωσαν το λίπος στην περιοχή αυτή. Έτσι, παρασκεύασαν μια υποαλλεργική κρέμα, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο μόριο που περιείχαν οι σταγόνες.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, ηλικίας 40-70 ετών, που χρησιμοποίησαν τις σταγόνες στο πλαίσιο έρευνας για το γλαύκωμα, παρατήρησαν ότι το πρήξιμο κάτω από τα μάτια τους υποχώρησε μέσα σε 5 εβδομάδες.
Η μελέτη θα παρουσιαστεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
 
ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept