Οι άνδρες που αθλούνται έχουν καλύτερο σεξ!

146

healthtopics_performancetriad
Οι άνδρες που γυμνάζονται περισσότερο έχουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία και  περισσότερες στύσεις, αναφέρει νέα μελέτη.
Περίπου 300 άνδρες έδωσαν πληροφορίες, σχετικά με τα επίπεδα της σωματικής τους δραστηριότητας, την ικανότητά τους να έχουν στύση και οργασμούς, την ποιότητα και τη συχνότητα των στύσεων και τη συνολική σεξουαλική τους λειτουργικότητα.
Στις μετρήσεις με μεταβολικά ισοδύναμα (METS), οι άνδρες που γυμνάζονταν είχαν υψηλότερα σκορ σεξουαλικών επιδόσεων, ανεξάρτητα από τη φυλή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Journal of Sexual Medicine».
Συγκεκριμένα, καλύτερο σεξ αναφέρθηκε από όσους προπονούνταν με δύο ώρες έντονης άσκησης, με 3,5 ώρες μέτριας έντασης άσκηση, ή έξι ώρες χαμηλής έντασης άσκηση την εβδομάδα.
Οι άνδρες που γυμνάζονταν λιγότερο είχαν χαμηλότερης βαθμολογίας σεξουαλική λειτουργία. Στους παράγοντες που σχετίζονταν με χαμηλές επιδόσεις συγκαταλέγονται ο σακχαρώδης διαβήτης, η ηλικία, το κάπνισμα, και οι καρδιακές παθήσεις.
«Όταν πρόκειται για την άσκηση, δεν υπάρχει ένα μέτρο έντασης για όλους. Ωστόσο, ακόμη και η λιγότερο έντονη άσκηση, είναι σαφώς καλύτερη από τη μη άσκηση», δήλωσε ο δρ Stephen Freedland, διευθυντής του κέντρου Cedars-Sinai.
 
ΠΗΓΗ: sciencedaily.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept