Πώς θα φύγουν πιο γρήγορα οι μελανιές;

511

img_8792copymic
Η θεραπεία μιας μελανιάς είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται αμέσως μετά τον τραυματισμό, όσο το σημάδι εξακολουθεί να είναι κοκκινωπό και «φρέσκο».
– Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα για 20-30 λεπτά, προκειμένου να επιταχύνετε την επούλωση και να μειώσετε το πρήξιμο. Μην εφαρμόζετε τον πάγο απευθείας στο δέρμα. Τυλίξτε τον πρώτα σε μια πετσέτα.
– Εάν η μελανιά καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή στο σώμα, προσπαθήστε να κρατήσετε εκείνο το σημείο όσο το δυνατόν ψηλότερα κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών μετά τον τραυματισμό.
– Η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη μπορούν να ληφθούν για τον πόνο, αφού πρώτα διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία. Αποφύγετε την ασπιρίνη, διότι επιβραδύνει την πήξη του αίματος και αυτό μπορεί να παρατείνει την υποδόρια αιμορραγία.
– Έπειτα από περίπου 48 ώρες, εφαρμόστε θερμότητα στον μώλωπα για 10 λεπτά για δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Αυτό θα αυξήσει τη ροή του αίματος στη μελανιασμένη περιοχή, επιτρέποντας στο δέρμα να απορροφήσει το αίμα πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept