Τι να κάνετε για να φοράτε άφοβα τους φακούς επαφής

132

newego_LARGE_t_1101_54298573
Κινδύνους και μολύνσεις μπορεί να προκαλέσουν οι φακοί επαφής, αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής πριν και μετά τη χρήση τους. Διαβάστε ποιοι είναι αυτοί:
Πολλές ώρες: Τα μάτια σας δεκατέσσερα θα πρέπει να έχετε, αν φοράτε τους φακούς επαφής για πολλές ώρες, αφού παραμονεύει ο κίνδυνος εμφάνισης έλκους στον κερατοειδή.
Στη χρήση: Πριν και μετά την τοποθέτησή τους, θα πρέπει να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας. Επίσης, να κόβετε τα νύχια σας για να μην προκληθούν ρωγμές ή σχίσιμο στους φακούς επαφής.
Σωστός καθαρισμός: Για τον καθαρισμό τους απαγορεύεται διά ροπάλου η χρήση νερού της βρύσης. Επιτρέπεται το πλύσιμό τους μόνο με τα ειδικά καθαριστικά προϊόντα που πωλούνται στα φαρμακεία.
Στην ξηροφθαλμία: Όταν διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηροφθαλμίας, καλό είναι, όπως συνιστούν οι ειδικοί γιατροί, να μην τους χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην προκαλέσετε κι άλλες βλάβες στα μάτια.
Στο κολύμπι: Οι φακοί επαφής δεν ενδείκνυνται για το κολύμπι στη θάλασσα ή στην πισίνα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσής τους.
Στο κομμωτήριο: Για να αποφύγετε τις περιπτώσεις μολύνσεων και ερεθισμών, καλό είναι να μην τους χρησιμοποιείτε όταν πάτε στο κομμωτήριο, αφού μπορεί να μολυνθούν από τα διάφορα χημικά στοιχεία που αιωρούνται ανεξέλεγκτα, όπως βαφές, αμμωνία, λακ και άλλα.
 
ΠΗΓΗ: eleftherovima.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept