Τι πρέπει να ξέρετε για τη λεύκανση των δοντιών

115


στομα1

Εάν θέλετε να κάνετε λεύκανση, συζητήστε με τον οδοντίατρο ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος για εσάς. Αν, δηλαδή, πρέπει να γίνει στον χώρο του ιατρείου ή με την εφαρμογή λευκαντικού παράγοντα στο σπίτι.

Η λεύκανση στο ιατρείο απαιτεί συνήθως 2-3 επισκέψεις, διάρκειας 30 λεπτών περίπου η καθεμία. Μεταξύ των επισκέψεων μεσολαβεί διάστημα μίας εβδομάδας. Εφαρμόζεται πάνω στα δόντια λευκαντικός παράγοντας, ο οποίος περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου σε αναλογία 30%-35% και χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να επιδράσει. Ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε συνεδρίας, κρίνεται αν είναι απαραίτητη η συνέχιση της διαδικασίας σε άλλη επίσκεψη.

Όσον αφορά στη λεύκανση στο σπίτι, το συστατικό που χρησιμοποιείται είναι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, σε διάφορες συγκεντρώσεις. Ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να φοράτε τον νάρθηκα ή κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας ή μία δύο ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας. Η όλη διαδικασία κρατά συνήθως 2 εβδομάδες και κάθε εβδομάδα θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο, για να ελέγχει το αποτέλεσμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορεί να επανέλθει η αρχική απόχρωση των δοντιών είναι περίπου 2-3 χρόνια. Η διατήρηση του αποτελέσματος μπορεί να εξασφαλιστεί είτε με μία μικρή δόση στο ιατρείο μία φορά τον χρόνο είτε με την επαναχρησιμοποίηση του νάρθηκα κάθε 6 μήνες, για πέντε με έξι ημέρες.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept