Πειθαρχία ή τιμωρία: Τα λάθη των γονιών

212

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό χαρακτήρα και ανάλογα θα πρέπει να του μιλούν για να το συνετίσουν οι γονείς του.  Συχνά ο μπαμπάς και η μαμά, μπερδεύουν την πειθαρχία με την τιμωρία.Η πειθαρχία στοχεύει στο διαχωρισμό του σωστού από το λάθος, ενώ η τιμωρία στοχεύει μόνο στο να υποδείξει το λάθος, χωρίς στην πραγματικότητα να διορθώνει τη συμπεριφορά.

Ποια λάθη κάνουν οι γονείς

Δεν είναι συνεπείς: Για να πετύχει μια μέθοδος πειθαρχίας πρέπει οι γονείς να είναι συνεπείς και να μην υποκύπτουν στις γκρίνιες ή τα κλάματα του παιδιού. Είναι δεδομένο ότι το παιδί θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να τη γλιτώσει και οι γονείς θα πρέπει να παραμένουν σταθεροί στις αποφάσεις τους.

Χάνουν την ψυχραιμία τους: Καμία μέθοδος πειθαρχίας δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα όταν θυμώνετε, φωνάζετε και γενικά δεν έχετε τον έλεγχο της κατάστασης. Μπορεί κάποιες στιγμές να είναι δύσκολο, όμως μόνο όταν είστε εσείς ήρεμοι μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να ηρεμήσει και να διορθώσει τη συμπεριφορά του.

Τιμωρούν τα παιδιά για φυσιολογικές συμπεριφορές: Πολλές φορές οι γονείς έχουν παράλογες απαιτήσεις από τα παιδιά τους και επιβάλουν τιμωρίες όταν συμπεριφέρονται ανάλογα με την ηλικία τους.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept