Γιατί τα παιδιά στη Δανία, είναι προνομιούχα;

266

Ένα στα τρία παιδιά, κάτω των τριών ετών, που ζουν στην ΕΕ, έχουν υψηλής ποιότητας και προσιτή φροντίδα αλλά τα Ελληνόπουλα, δεν είναι μέσα σε αυτά.

Σύμφωνα με την έκθεση για τους στόχους της Βαρκελώνης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Δανία είχε υπερδιπλάσια απόδοση παρέχοντας παιδική φροντίδα υψηλού επιπέδου στο 70% των παιδιών της. Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά, κάτω του 10%, σε χώρες όπως η Σλοβακία, η Τσεχία και η Πολωνία και κάτω από 20% στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Η Μάλτα και η Ρουμανία ειδικότερα έχουν κάνει τεράστια πρόοδο ως προς τους στόχους τους, ενώ άλλα κράτη-μέλη  όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δει τις επιδόσεις τους να χειροτερεύουν,

Ο επόμενος στόχος που  δρομολογείται είναι  το 90% των παιδιών από την ηλικία των τριών ετών, να έχουν υποχρεωτικά προσχολική φροντίδα.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept