Ποια είναι τα υγιέστερα παιδιά του κόσμου;

176

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει, ότι τα επίπεδα φυσικής άσκησης σε παιδιά από 5 έως 17 ετών συνεισφέρουν στην ανάπτυξη υγιών οστών και μυών. Επιπλέον, βελτιώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους.

Δεν είναι τυχαίο, όπως σημειώνει το infokids.gr, ότι η Ιαπωνία έχει τα χαμηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στον κόσμο…Οι Ιάπωνες ακολουθούν μια στρατηγική την οποία μεταδίδουν στα παιδιά τους και έτσι εκείνα γίνονται ώριμοι και υγιείς ενήλικες.

Οικογενειακά γεύματα
Το φαγητό για τους περισσότερους γονείς είναι θέμα που προκαλεί επικές μάχες με τα παιδιά τους. Κυρίως, επειδή το παιδί θέλει κάποιο γλυκό ή σνακ και εμείς του αρνούμαστε ή του το δίνουμε σαν «βραβείο», επειδή έφαγε το φαγητό του. Οι Ιάπωνες γονείς είναι πιο «χαλαροί» στο θέμα του φαγητού και πολλοί διατροφολόγοι από την Ιαπωνία προτείνουν και στους Ευρωπαίους γονείς να κάνουν το ίδιο. «Δείξτε στο παιδί σας, ότι απολαμβάνετε το φαγητό. Μαγειρέψτε με αγάπη και έχετε ένα πρόγραμμα φαγητού. Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα στην οποία όλη η οικογένεια θα τρώει μαζί, χωρίς άγχος, φωνές ή ηλεκτρονικές συσκευές στο τραπέζι

Νέες γεύσεις
Οι διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών αλλάζουν πολύ γρήγορα και αυτή είναι η ευκαιρία των γονιών για να εισάγουν στην διατροφή τους νέες και πολύ υγιεινές τροφές. Όσες περισσότερες ευκαιρίες, λοιπόν, δώσετε σε ένα τρόφιμο τόσο πιο εύκολα θα το δεχθεί το παιδί σας. Μπορείτε, επίσης, να παρουσιάσετε τα φαγητά με ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους για να κερδίζετε το ενδιαφέρον των παιδιών από το παρουσιαστικό και μόνο.Η αίσθηση της γεύσης αναπτύσσεται με τον καιρό και βελτιώνεται ανάλογα με την “χρήση” της.

Τρέξιμο!
Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει κάποιος τα σημερινά παιδιά μακριά από οθόνες και video games. Χρειάζονται, όμως, τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα παιχνιδιού στο ύπαιθρο, υποστηρίζουν οι Ιάπωνες. Το κλειδί για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια των γονιών και να καταφέρουν να «ξεκολλήσουν» τα παιδιά από το σπίτι είναι η διασκέδαση. Δοκιμάστε να περπατάτε προς το σχολείο με αστείο και έντονο τρόπο ή να παίζετε μαζί στην παιδική χαρά.

πηγή:infokids.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept