Η ζάχαρη επηρεάζει τις γνωστικές δυνατότητες των παιδιών

166

Στόχος κάθε γονιού είναι το παιδί του να είναι υγιές και έξυπνο.  Αυτό μπορεί να το επιτύχει μειώνοντας τη ζάχαρη. Κι αυτό γιατί  ένας υγιής εγκέφαλος είναι  ζωτικής σημασίας αφού έτσι το παιδί είναι και  έξυπνο και ευτυχισμένο.
Ισορροπημένο σάκχαρο στο αίμα! Πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας.
Η γλυκόζη είναι σούπερ καύσιμο του εγκεφάλου μας. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα πάρει τα σωστά είδη ζαχάρου και τη σωστή ποσότητα στο σωστό χρόνο. Πάρα πολύ «γρήγορη καύσιμη ζάχαρη «σημαίνει ότι το σάκχαρο του αίματος θα είναι υψηλό και θα υπάρχει υπερκινητικότητα.

Η περίσσεια σακχάρου στο αίμα πετιέται σε αποθεματοποίηση όπως το κοιλιακό λίπος.

Το να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας και τη συγκέντρωση του παιδιού σας. Η πάρα πολλή ζάχαρη σημαίνει ότι το παιδί σας θα είναι υπερκινητικό και θα είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί. Πολύ λίγη ποσότητα ζάχαρης σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνεται κουρασμένο, οξύθυμο και είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί.

Έρευνες  έχουν δείξει πως τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών και έπιναν αναψυκτικά με ζάχαρη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βαθμολογήθηκαν χαμηλότερα σε τεστ που αφορούν στη μάθηση, τη μνήμη, την επίλυση προβλημάτων και τον προφορικό λόγο.

Επίσης, τα παιδιά που είχαν παρόμοιες διατροφικές συνήθειες, τις οποίες συνήθως κληρονομούν από τους γονείς τους, διαπιστώθηκε ότι ήταν λιγότερο ευφυή σε σχέση με εκείνα που ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.Αντίθετα τα παιδιά που έχουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο φρούτα, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, πέτυχαν καλύτερα σκορ στα γνωστικά τεστ.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept