Πως να μάθετε κολύμπι στο μωρό σας

237

Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι μία πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη και για τα νήπια, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη. Εφόσον γίνεται σε οργανωμένη πισίνα, όπου εφαρμόζονται οι συνθήκες υγιεινής και καθαρισμού του νερού, είναι ασφαλής ακόμη και για τα μωρά. Καλό είναι οι γονείς να ρωτούν για το σύστημα καθαρισμού της πισίνας και να προτιμούν το όζον, καθώς στις πισίνες που χρησιμοποιείται χλώριο, συχνά γίνεται υπερχλωρίωση.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικειωθεί ένα μωρό με την κολύμβηση είναι το baby swimming. Μαζί με τον γονιό, συνηθίζει την επαφή με το νερό και καταλαβαίνει ότι το κολύμπι είναι διασκεδαστικό.

Κανόνες Ασφαλείας

Ανεξάρτητα από το αν ένα παιδί πηγαίνει στο κολυμβητήριο ή όχι, όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα και την παραλία, οφείλουμε να ακολουθούμε τους γνωστούς κανόνες ασφαλείας για την επίβλεψή του. Ποιοι είναι αυτοί; Ένας βασικός κανόνας ασφαλείας, όταν κολυμπάμε μαζί με το νήπιο, είναι πως η ασφαλής απόσταση που πρέπει να μας χωρίζει δεν ξεπερνά το μήκος ενός βραχίονα.

Η σωστή ηλικία

Όπως με κάθε αναπτυξιακό ορόσημο, έτσι και με την κολύμβηση, τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν σε συγκεκριμένη ηλικιακή περίοδο. Έτσι, τα περισσότερα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν κολύμπι γύρω στα 4 χρόνια, αν και τα περισσότερα είναι έτοιμα να κολυμπήσουν και σε μικρότερες ηλικίες, κατά τις οποίες, όμως, απαιτούνται βοηθήματα, όπως μπρατσάκια ή κάποια σανίδα. Ωστόσο, όσο ακόμα τα παιδιά είναι μικρά, καλό είναι το συνεχόμενο κολύμπι, είτε στην πισίνα είτε στην θάλασσα, να περιορίζεται στη μισή ώρα, ώστε να μην κουραστούν υπερβολικά.

Πηγή:kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept