Να γιατί τα κορίτσια είναι καλύτερα από τα αγόρια…

453

Αμερικανική έρευνα εκτιμά πως η ύπαρξη μιας κόρης στην οικογένεια,ενισχύει τη διανοητική  και συναισθηματική υγεία των υπόλοιπων παιδιών. Πρόκειται για μια μελέτη που έρχεται να κάνει ξανά επίκαιρη και ενισχυμένη  μια παλιά και διαδεδομένη αντίληψη των προηγούμενων γενεών: Ότι δηλαδή, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός στην οικογένεια.

Το νέο στοιχείο όμως, έχει μια νέα διαπίστωση:

Ότι το κορίτσι επηρεάζει το αγόρι στον ψυχισμό του «διδάσκοντάς» του την κοινωνικότητα και την ενσυναίσθηση

Το συμπέρασμα αυτό απορρέει από την επιστημονική μελέτη 400 οικογενειών με αδέρφια και των δύο φύλων.

Τα αποτελέσματα που απορρέουν;

Όταν   σε μια οικογένεια με παιδιά και των δύο φύλων, τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να έρθουν στη θέση του άλλου, να αποκτήσουν πιο εύκολα επικοινωνίας και επίλυσης διαφωνιών.

Σύμφωνα με τη  Laura Padilla-Walker, καθηγήτρια της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Brigham Young στις ΗΠΑ και επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, τα στοιχεία αυτά ισχύουν παρά τους καυγάδες που μπορεί να προκύπτουν μεταξύ των αδερφών. «Εφόσον υπάρχει τρυφερότητα και αγάπη, η κατάληξη για τα αδέρφια θα είναι πάντα θετική” σχολιάζει.

Επιπλέον, όταν τα αδέρφια μαλώνουν μεταξύ τους, θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Η δεξιότητα αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της ζωής τους.

Γιατί η αδερφή σας σας κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Τα κορίτσια μιλάνε και επικοινωνούν περισσότερο απ’ ότι τα αγόρια. Αυτό σημαίνει πως, μεγαλώνοντας με ένα κορίτσι στην οικογένεια, έχετε μάθει να ακούτε και να συζητάτε με άλλους ανθρώπους τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Και ένας ακόμη λόγος που αν είστε άντρας, η αδερφή σας αποδεικνύεται πλεονέκτημα: Έχετε μάθει από τα παιδικά σας χρόνια να επικοινωνείτε καλά με τις γυναίκες. Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, όταν οι γονείς πεθάνουν, οι κόρες είναι εκείνες που συνήθως κρατούν την οικογένεια ενωμένη και τις οικογενειακές παραδόσεις ζωντανές.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Family Psychology.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept