Ποιές δικές σας κακές συνήθειες, αντιγράφει το παιδί σας

152

Μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες των παιδιών είναι η ικανότητά τους να παρατηρούν και να επεξεργάζονται τους πάντες και τα πάντα. Εκατοντάδες έρευνες δείχνουν την τάση και τη θέληση των παιδιών να αντιγράφουν τη συμπεριφορά των γονιών τους. Μελέτες δείχνουν πως τα παιδιά,μεγαλώνοντας τείνουν να μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό τους γονείς τους.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις συνήθειες που τα παιδιά τείνουν να αντιγράφουν:

1. Ο τρόπος που μιλάτε στο τηλέφωνο

Εάν θέλετε να έχετε μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο μιλάτε στο τηλέφωνο δεν έχετε παρά να δώσετε στο νηπιάκι σας ένα τηλέφωνο παιχνίδι και αυτό θα κάνει ό,τι ακριβως έχει δει από εσάς.

2. Οι κινήσεις του σώματος και οι χειρονομίες

Αν παραξενευτείτε βλέποντας το παιδί σας να κάνει μια χειρονομία που δεν την είχε ξανακάνει είναι πολύ πιθανό αν το ρωτήσετε να λάβετε την αποστομωτική απάντηση ότι την έχετε κάνει εσείς!

3. Η συμπεριφορά προς τους άλλους

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε και μιλάτε στους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεστε είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά αποτυπώνεται και στο πώς συμπεριφέρεται το παιδί σας σε συγγενείς και φίλους σε διάφορες στιγμές της ημέρας.

4. Το γέλιο!

Έχετε ένα συγκεριμμένο τύπο γέλιου που σας διακρίνει; Κάνετε κάποια στερεοτυπική κίνηση κάθε φορά που γελάτε; Τότε δεν είναι διόλου απίθανο να δείτε το παιδί σας να την μιμείται όταν ακούσει κάποιο αστείο.
Πηγή:infokids.gr

Πηγή:parentshelp.gr

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept