Μικρά κορίτσια μεταμορφώνονται σε ηρωίδα παραμυθιού με… τεχνολογική φινέτσα

163

160 μαθήτριες από 33 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης θα γίνουν…πρωταγωνίστριες σε ένα παραμύθι τεχνητής νοημοσύνης.

Ξεκινά σήμερα, 27/8 και πρόκειται για  την πρώτη, ιδιότυπη «κατασκήνωση» που διοργανώνει η Microsoft  στην Ελλάδα στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στόχος της εταιρίας είναι μέσα στις επόμενες 3 ημέρες- έως τις 30 Αυγούστου, τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία με «πρέσβειρα» μια φιγούρα οικεία από παραμύθι, την Αλικη στη χώρα των θαυμάτων.

«Η ιδέα της Αλίκης, της πρωταγωνίστριας του γνωστού παραμυθιού προέκυψε διότι είναι ένα κορίτσι τολμηρό, που δε σταματά να ονειρεύεται» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια επικοινωνίας της Microsoft στην Ελλάδα, Ευγενία Μπόζου και συμπληρώνει :»  Φέρνουμε λοιπόν αυτή την ηρωίδα στο σήμερα για να μυηθούν ( τα κορίτσια) στις απίστευτες δυνατότητες που ανοίγει η τεχνολογία.»

Οι μαθήτριες που συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρία να κάνουν μαθήματα ρομποτικής, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια σε πρακτικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και εφαρμογών, ενώ στο τέλος της  εκπαίδευσής τους θα κληθούν να αναπτύξουν μια δική τους λύση σε ένα τεχνολογικό πρόβλημα που θα τους δοθεί.

 

.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept