Η μητρότητα, πονοκέφαλος για τις πολυεθνικές- Οι περίεργες αποφάσεις τους

239

Μητρότητα και επαγγελματισμός, δεν συμπορεύονται. Αλλά κάτω απο τις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, μάλλον. αυτό, είναι το ζητούμενο. Οι συστάσεις του  Παγκόσμιου Οργανισμόυ Υγείας (WHO) δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Όπως λέει ο ΠΟΥ, τα νεογνά πρέπει να θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους έξι μήνες και στη συνέχεια να έχουν μια διατροφή με συνδυασμό μητρικού γάλακτος και άλλων τροφίμων μέχρι τα δύο τους χρόνια. Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των οδηγιών, η τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, πρωτοπορεί: Σπεύδει να πληρώνει, ώστε οι νέες μητέρες να στέλνουν το μητρικό τους γάλα στο σπίτι, για το μωρό τους, όταν  βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια με το αιτιολογικό ότι η εργαζόμενη μητέρα θα είναι έτσι, απερίσπαστη και θα μπορεί να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της εργασίας της

Την ίδια ώρα, τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple και το Facebook έχουν αρχίσει να πληρώνουν τις γυναίκες εργαζόμενές  για να καταψύχουν τα ωάριά τους -προκειμένου να καθυστερήσουν τη μητρότητα- ενώ επιχειρήσεις όπως η Deloitte και η Microsoft έχουν επαναφέρει προγράμματα εργασίας για γυναίκες που σταματούν την σταδιοδρομία τους για να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Ωστόσο κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις υποστηρίζουν οτι το σχέδιο αυτό δεν πρέπει να «τιμωρεί» τις γυναίκες που επιλέγουν να μείνουν σπίτι κάνοντας χρήση της άδειας μητρότητας.

«Σε έναν πολιτισμό όπου ο χρόνος είναι χρήμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε η νομιμότητα μιας τέτοιας επιλογής να είναι σεβαστή, και να μην υπονομεύεται από όλο και πιο περίτεχνες προσφορές υποστήριξης που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν πίσω στη δουλειά τις γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει» δήλωσε η εκπρόσωπος της Βρετανικής Συμβουλευτικής υπηρεσίας Εγκυμοσύνης στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept