Και φέτος, μένει «η τσάντα στο σχολείο» τα Σαββατοκύριακα

149

Αρχίζουν τα σχολεία και μαζί με αυτά, ξεκινά και η αγωνία των επιδόσεων. Πολλές μελέτες δείχνουν πως το παιδί δεν μπορεί να ευχαριστηθεί κάτω από την πίεση της διαρκούς πίεσης από τον όγκο των μαθημάτων. Γι αυτό το υπουργείο παιδείας προνοεί ώστε τα παιδιά, να αφήνουν το βάρος της τσάντας και των μαθημάτων στο σχολείο και να μην το μεταφέρουν στο σπίτι.

Για δεύτερη χρονιά η τσάντες των μαθητών των δημοτικών σχολείων, θα μπορούν να παραμένουν στο σχολείο για τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερος ποιοτικός χρόνος των γονέων με τα παιδιά τους. Είναι ένα μέτρο που ξεκίνησε πέρυσι, για πρώτη φορά, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων,ώστε η τσάντα των μαθητών θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα για τουλάχιστον δυο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση αλλά διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής των παιδιών  με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στη γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη».

Στόχος του προγράμματος, τέλος, είναι σύμφωνα με το υπουργείο, «να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με τη μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου».

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept