Δεν θα το πιστεύετε: Αν το παιδί σας έχει συμπληρώσει τα 10 τότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή άλλα 13 χρόνια!

380

» Επιμήκυνση  εφηβείας» παρατηρείται  τα τελευταία χρόνια συμφωνα με τους ειδικούς. Όπως λένε,  σήμερα, διαρκεί από την ηλικία των 10 μέχρι των 24 ετών, αν και μέχρι σήμερα, το δύσκολο αυτό βήμα προς την ενηλικίωση δεν ξεπερνούσε το 19 έτος της ηλικίας.

Η εφηβεία θεωρείται ότι ξεκινάει όταν το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που είναι γνωστό ως υποθάλαμος αρχίζει να εκκρίνει μια ορμόνη, η οποία ενεργοποιεί την υπόφυση και τους γεννητικούς αδένες. Αυτό συνήθως συνέβαινε περίπου στην ηλικία των 14, αλλά το όριο μειώθηκε στα 10, επειδή η  βελτιωμένη υγεία και διατροφή στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου συνέβαλε στην επίσπευσή του.

Από την άλλη πλευρά, στο άλλο άκρο, των 24 ετών, η εφηβεία, παρατείνεται από δύο συνιστώσες:Το γεγονός ότι οι νέοι συνεχίζουν τις σπουδές τους και σε μεγαλύτερη ηλικία καθώς ενώ  πολλοί … καθυστερούν να παντρευτούν και να αποκτήσουν παιδιά, έχει αλλάξει την επικρατούσα άποψη για το πότε ξεκινάει η ενήλικη ζωή, όπως αναφέρει το ΒΒC.

Υπάρχουν επίσης βιολογικοί παράγοντες για τους οποίους ο ορισμός της εφηβείας θα πρέπει να παραταθεί χρονικά, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι η σωματική ανάπτυξη συνεχίζεται. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλος συνεχίζει να ωριμάζει και μετά τα 20, λειτουργώντας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.Παράλληλα,  σε πολλούς ανθρώπους οι …φρονιμίτες φυτρώνουν μετά τα 25.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Lancet Child & Adolescent Health, είναι απαραίτητο να αλλάξει ο ορισμός της εφηβείας ώστε να αναπροσαρμοστεί η νομοθεσία και η κυβερνητική πολιτική.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept