Αν δεν βλέπετε καλά στον υπολογιστή, δείτε τι φταίει

171

Η μυωπία είναι η αδυναμία να δεις καθαρά, αντικείμενα που βρίσκονται μακρυά ,ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης εκφυλιστικών οφθαλμικών προβλημάτων αντικατοπτρίζει μια τάση και στα παιδιά σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς διαβάζουν πάρα πολύ για το σχολείο, ενώ είναι αφοσιωμένα  όλη την ώρα στην οθόνη του υπολογιστή τους ή  των smartphone.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα, ο μισός σχεδόν πληθυσμός, έχουν μυωπία. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 7 στους 10 μαθητές λυκείου ή φοιτητές κολλεγίων και 4 στους 10 μαθητές δημοτικού σχολείου, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα ποσοστά μυωπίας μεταξύ των νέων έχουν εκτοξευθεί.

Το πρόβλημα, είναι τόσο οξύ στην Κίνα, που η χώρα ήδη άρχισε να λαμβάνει μέτρα «κατά της μυωπίας» που εμφανίζεται στους νέους εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης των υπολογιστών λαμβάνουν οι αρχές στην Κίνα

Πολλοί γονείς στην Κίνα ανησυχούν από τα προβλήματα όρασης που εμφανίζουν τα παιδιά τους, τα οποία μπορεί να οφείλονται στο ιδιαίτερα φορτωμένο σχολικό πρόγραμμα, στον υπερβολικό χρόνο που περνάνε μπροστά στη οθόνη του υπολογιστή, αλλά και στην έλλειψη υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Τα σχολεία ανέλαβαν δράση εντάσσοντας υποχρεωτικά μαθήματα αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως μπάσκετ, τρέξιμο, τένις σε μία προσπάθεια να «ξεκολλήσουν» οι μαθητές από τα θρανία και τις οθόνες. Οι περιφερειακές κυβερνήσεις χρηματοδοτούν αυτές τις πρωτοβουλίες με εκατ. γιουάν, προσέλαβαν επιπλέον καθηγητές φυσικής και νοίκιασαν μεγάλους αθλητικούς χώρους εκτός των σχολικών κτιρίων.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept