2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

89

Τουλάχιστον 4.500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, που διοργανώθηκε φέτος με δωρεάν είσοδο, για 2η συνεχή χρονιά, στους χώρους του Περιπτέρου 12, στη ΔΕΘ.

 Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού αποτελεί τον μοναδικό θεσμό, που συνδυάζει θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, αθλητισμό, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner και πολλά άλλα γεγονότα, που εξελίσσονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο.

Φέτος, η φιλανθρωπική στόχευση του (στην περσινή, πρώτη διοργάνωση τού, συγκεντρώθηκαν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, που στηρίζει Το Χαμόγελο του Παιδιού) κάλυψε ανάγκες των φορέων «Λάμψη» και «Ηλιτόμηνον».

Η «Λάμψη» είναι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, ο οποίος έχει υλοποιήσει πολύπλευρο έργο, όπως η επέκταση και ριζική ανακατασκευή των 2 παιδο-ογκολογικών/ αιματολογικών τμημάτων στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα.

Ο φορέας «Ηλιτόμηνον» έχει αναλάβει την πρωτοβουλία αγοράς παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α’ Νεογνολογική Κλινική και την μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μεγάλος χορηγός του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, ήταν η φαρμακοβιομηχανία Intermed.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.paidiko-festival.gr

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept