Μητέρα και γιος: Δεν φαντάζεστε τι τους συνδέει

184

Υπάρχει μια σχέση ορμονική ανάμεσα σε μητέρα και γιο που παρατήρησαν πρόσφατα οι επιστήμονες και την επιβεβαίωσαν σε σχετική μελέτη που δημοσίευσαν.

Σύμφωνα  με το πόρισμά τους, όσο νωρίτερα είχε την πρώτη της περίοδο μια γυναίκα, τόσο νωρίτερα ο γιος της,  θα μπει στην εφηβεία. Κι αυτό γιατί η  ηλικία που μια γυναίκα έχει την πρώτη περίοδό της σχετίζεται με την ηλικία που οι γιοί της θα εισέλθουν στην εφηβεία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. (Η τριχοφυΐα στις μασχάλες, η ακμή στο πρόσωπο, η αλλαγή της χροιάς της φωνής και η πρώτη εκσπερμάτωση είναι οι κυριότερες ενδείξεις εισόδου ενός αγοριού στην εφηβεία.)

Αντίθετα, μια γυναίκα αν είχε καθυστερημένα την έναρξη της εμμηνόρροιας, θα καθυστερήσει αντίστοιχα και η εφηβεία του αγοριού της. ( Στο παρελθόν κάτι ανάλογο είχε βρεθεί ότι ισχύει για τα κορίτσια και τώρα διαπιστώθηκε ότι το ίδιο συμβαίνει και στα αγόρια.)

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του ‘Ααρχους, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Human Reproduction» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 16.000 παιδιά.

   Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η εφηβεία τείνει να εμφανίζεται νωρίτερα πλέον σε σχέση με το παρελθόν, πιθανώς λόγω καλύτερης υγείας των νέων. Όμως η πρόωρη εφηβεία έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού ή των όρχεων, διαβήτη και καρδιοπάθεια

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept