Προσφυγόπουλα παίζουν και μαθαίνουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής

128

«Ναι στα φρούτα τα λαχανικά, τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και όχι στις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη όπως είναι τα burgers, τα hot dogs, τα σουβλάκια ή ο γύρος, οι τηγανητές πατάτες, τα chips, κράκερς, γαριδάκια, αναψυκτικά».  Αυτό είναι το μήνυμα που θα δώσει σε προσφυγόπουλα η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βαλασία Τοκμακίδου, σε εκδήλωση με θέμα το «REACT κάτι μαγειρεύει», που θα πραγματοποιηθεί  στις 16 Οκτωβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η  εκδήλωση διοργανώνεται  με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής,   από το πρόγραμμα REACT του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση των προσφύγων σε θέματα υγιεινής διατροφής. Οι μικροί ωφελούμενοι του προγράμματος REACT θα γίνουν οι «σεφ» της βραδιάς και θα μαγειρέψουν υγιεινά σνακ υπό την επίβλεψη του σεφ Νίκου Στεφανίδη.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή μέσα από το παιχνίδι και θα  έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της από την κ. Τοκμακίδου.

«Οι διατροφικές συστάσεις αφορούν παιδιά και ενήλικες και στην εκδήλωση θα υπάρχει μετάφραση για να καταλαβαίνουν τα παιδιά πρόσφυγες. Θα αναλύσω  τη Διατροφική Πυραμίδα επεξηγώντας τα επίπεδα της και δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα κατανάλωσης σημαντικών ομάδων τροφίμων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, θα αναφερθώ στις ανθυγιεινές τροφές καθώς στους  λόγους αποφυγής της κατανάλωσής τους. Τέτοιες τροφές  είναι αυτές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά , αλάτι και ζάχαρη όπως είναι τα burgers,  τα hot dogs, τα σουβλάκια ή ο γύρος, οι τηγανητές πατάτες, τα chips, τα κράκερς, τα γαριδάκια και αναψυκτικά. Αυτά  καλό θα ήταν να αποφεύγονται, γιατί η συστηματική κατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διάφορα νοσήματα όπως καρδιαγγειακά, υψηλή χοληστερίνη, υπέρταση καθώς και σε κακή ποιότητα ζωής. Τέλος, θα προταθούν κάποιες ημερήσιες επιλογές γευμάτων με απώτερο σκοπό την ένταξη αυτών των τροφίμων στο καθημερινό διαιτολόγιο των προσφύγων» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ Τοκμακίδο

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept