Με ανιματέρ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ο ΟΣΘ

105

Η στοματική υγεία έχει τεράστιες συνέπειες στη γενική υγεία και σε άλλα θέματα, όπως είναι η αυτοπεποίθηση, τα προβλήματα στις κοινωνικές συναναστροφές και διαταραχές σε σημαντικές λειτουργίες, όπως η ομιλία και ο ύπνος.

Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού  θα νοσήσει από στοματική ασθένεια καποια στιγμή στη ζωή του. Από το ευρύ φάσμα των στοματικών ασθενειών, που ξεκινούν από την τερηδόνα, τις περιοδοντικές νόσους και τη φθορά των δοντιών και φθάνουν εως τον καρκίνο του στόματος.

Στην Ελλάδα το 75% των παιδιών κάτω των 14 ετών έχει τερηδόνα και επειδή ο οδοντίατρος είναι ο μεγάλος φόβος των παιδιών ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), στο πλαίσιο του Μήνα Στοματικής Υγείας θα επιστρατεύσει ανιματέρ για να …διασκεδάσει τις αναστολές όσων παιδιών πρέπει να κάτσουν στην οδοντική καρέκλα.  

Με ανιματέρ που θα βρίσκονται το Σάββατο (24/11) στην Πλατεία Αριστοτέλους απευθύνεται στα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες.

Στο πλαίσιο της δράσης, δύο ανιματέρ, από τις 12 το μεσημέρι, θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό για τις στοματικές παθήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Νοέμβριος αποτελεί τον Μήνα Στοματικής Υγείας και στο πλαίσιο αυτό κάθε χρόνο κορυφώνονται οι ενημερωτικές δράσεις του ΟΣΘ σε θέματα στοματικής υγείας και η προβολή του προγράμματος στο κοινό. Το φετινό μήνυμα του ΟΣΘ είναι: «Κάνε Ααα! Σκέψου το στόμα σου, σκέψου την υγεία σου».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept