Κινδυνεύει ν’ απολυθεί επειδή είπε την αλήθεια! Αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!

210

Μια αναπληρώτρια δασκάλα ζει με την απειλή της απόλυσης  από ένα δημοτικό σχολείο του Νιού Τζέρσι όπου εργαζόταν, επειδή «γκρέμισε τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών». Είπε στους μαθητές της, 7 ετών, ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, δεν έρχεται από την καμινάδα και δεν βάζει τα δώρα κάτω από το δέντρο.

Οι γονείς των μαθητών της πρώτης δημοτικού στο σχολείο Cedar Hill του Μόντβιλ είπαν ότι χρειάστηκε να παρηγορήσουν τα παιδιά τους μετά το περιστατικό, το οποίο προκλήθηκε από ένα μαθητή που ήξερε την αλήθεια και πρόδωσε πρώτος την … αλήθεια περί ανυπαρξίας του γενειοφόρου, στρουμπουλού γέροντα που μοιράζει χαμόγελα και δώρα.

Η δήλωση του παιδιού πυροδότησε την οργή της  δασκάλας, η οποία φέρεται στη συνέχεια να κατέρριψε και άλλους παιδικούς μύθους, όπως ότι δεν υπάρχει το πασχαλινό λαγουδάκι ούτε  νεράιδα των δοντιών!

Μια μητέρα μαθητή, η Λίζα Σίμεκ, έγραψε στο Facebook: «(Η δασκάλα) τους είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το δέντρο τους. Τους είπε ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και ότι τα ξωτικά δεν υπάρχουν» και συνέχισε :«Μια ενήλικη γυναίκα επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα 22 εξάχρονων παιδιών από την πρώτη τάξη δημοτικού του Cedar Hill».

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Μάικλ Τζέι Ρατζ ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την συμπεριφορά της δασκάλας με επιστολή του που έστειλε στους γονείς σημειώνοντας: «Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωρίζω απόλυτα την ευαίσθητη φύση αυτού του ζητήματος. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες συζητηθεί το θέμα στο σπίτι μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε την αθωότητα των παιδιών σας αυτή την εορταστική περίοδο».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept