Έληξε η «περίοδος χάριτος» για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

95

Κανονικά «μετράνε» από χθες, 13 Μαρτίου, οι απουσίες των μαθητών από το σχολείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τον περασμένο μήνα, κι ενώ η εποχική γρίπη βρισκόταν σε πλήρη έξαρση, είχε εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απαλλάσσονταν από τις απουσίες λόγω γρίπης με την υποχρέωση να προσκομίσουν σχετική ιατρική γνωματεύση.

Τώρα, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως οι απουσίες υπολογίζονται και πάλι κανονικά. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, προηγήθηκε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Από σήμερα, λοιπόν, ισχύει και πάλι το σύστημα δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη κατά την οποία το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσε μείωση των ιατρικών επισκέψεων λόγω συμπτωμάτων γρίπης.

Συγκεκριμένα, για κάθε 1000 επισκέψεις, οι 50 αφορούσαν τέτοια συμπτώματα ενώ τις 3 προηγούμενες εβδομάδες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μεταξύ 70 και 100.   Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι δεν υποστηρίζουν ακόμη ότι η δραστηριότητα της γρίπης εισέρχεται σε φάση ύφεσης. Το «κύμα» αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος του μήνα.

Μέχρι και τις 3 Μαρτίου, είχαν αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, ενώ μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 118 θάνατοι από επιπλοκές του ιού. Στις ηλικίες από 0 έως 19 ετών έχουν αναφερθεί 20 σοβαρά περιστατικά γρίπης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept