Η ύπαρξη δίδυμου αδελφού επηρεάζει το μέλλον του κοριτσιού

96

Τα θηλυκά μωρά που μοιράζονται τη μήτρα της μητέρας τους με ένα αρσενικό είναι λιγότερο πιθανό να αποφοιτήσουν από το γυμνάσιο ή το κολέγιο, έχουν κερδίσει λιγότερα από τις αρχές της δεκαετίας του ’30 και έχουν χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας και γάμου σε σύγκριση με τα δίδυμα που είναι και τα δύο του ίδιου φύλου, σύμφωνα με νέα έρευνα του Northwestern University.

Στη μεγαλύτερη και πιο αυστηρή μελέτη του είδους , οι ερευνητές του Northwestern University και της Norwegian School of Economics εξέτασαν στοιχεία για όλες τις γεννήσεις διδύμων στη Νορβηγία σε περίοδο 12 ετών, για να διαπιστώσουν ότι τα θηλυκά που μοιράζονταν τη μήτρα με ένα αρσενικό μωρό παρουσίασαν δυσμενή αποτελέσματα στην εκπαίδευση και την εργασία αλλά την γονιμότητα ως ενήλικες.

Η μελέτη: «Τα στοιχεία ότι η προγεννητική μεταφορά τεστοστερόνης από αρσενικά δίδυμα μειώνει τη γονιμότητα και την κοινωνικοοικονομική επιτυχία των θηλυκών ομοφυλόφιλων», δημοσιεύθηκε την 18ης Μαρτίου στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία για 13.800 δίδυμους τοκετούς μεταξύ 1967 και 1978 για να δείξουν ότι οι γυναίκες που εκτέθηκαν στη μήτρα με ένα αρσενικό μωρό είναι λιγότερο πιθανό να αποφοιτήσουν από το γυμνάσιο(-15,2%), να ολοκληρώσουν το κολέγιο (-3,9%) ή να παντρευτούν -11,7 τοις εκατό). Έχουν επίσης χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας (-5,8%) και κέρδη κύκλου ζωής (-8,6%).

Μη ταυτόσημοι (ετεροζυγωτικοί) δίδυμοι -όταν δύο ωάρια της μητέρας γονιμοποιούνται από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια- προκύπτουν περίπου σε τέσσερις κυήσεις ανά 1.000. Από αυτές, σχεδόν οι μισές αφορούν δίδυμα αδέλφια διαφορετικού φύλου.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept