«Τα Παιδιά της Άνοιξης»: Εκδήλωση για τον αυτισμό

99

Ένα παιχνίδι για τον αυτισμό με στόχο την δωρεά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» καλούνται να παίξουν άτομα όλων των ηλικιών αύριο (2 Απριλίου ώρες 10:00 με 15:00), στην κεντρική πλατεία της Βέροιας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, με τίτλο «Παίζουμε για τον Αυτισμό», που διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Η συνεργασία των δύο φορέων προσφέρει την ευκαιρία για βελτίωση της σωματικής και νοητικής υγείας των παιδιών και ενηλίκων ΑμεΑ του Κέντρου, μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένα παιχνίδια σε υπολογιστή, αξιοποιώντας το «Πρόγραμμα Φροντίδας Υγείας – LLM Care». To LLM Care είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος «Μνήμες Διάρκειας-Long Lasting Memories», με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Παναγιώτη Μπαμίδη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συναντήσουν και να αλληλεπιδράσουν με παιδιά και ενήλικες με διάφορες αναπηρίες, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια νοητικής και σωματικής υγείας, μέσω διαδικτύου και συλλέγοντας βαθμούς με το παιχνίδι τους.

«Σκοπός του παιχνιδιού είναι η συλλογή 500 βαθμών. Σε κάθε συμμετοχή το κοινό παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια για 5 λεπτά και προσθέτει πόντους στο συνολικό στόχο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτεί γνώσεις υπολογιστή. Η όρεξη για παιχνίδι, όμως, είναι απαραίτητη.Η επίτευξη του στόχου, θα οδηγήσει στη δωρεά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για «Τα Παιδιά της Άνοιξης», εξυπηρετώντας την επιθυμία των παιδιών και ενηλίκων μελών του Κέντρου, καθώς και του Δ.Σ. για ένα μόνιμο σταθμό παιχνιδιών» αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η συλλογή βαθμών και η εκδήλωση υποστηρίζεται και από τον Σύλλογο ΜΑμα (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) Βέροιας. Tην καμπάνια ευαισθητοποίησης «Παίζουμε για τον Αυτισμό» στηρίζει το εγχείρημα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ και του Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab (Thess-AHALL), «Συμμετέχω για…» στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος H2020, SISCODE.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept