«Κόλπα» για να πετάξει την πιπίλα

55

Η πιπίλα είναι αναμφισβήτητα ένα αξεσουάρ μεγάλης σημασίας για τα παιδιά καθώς έχει τη δύναμη να τους προσφέρει ανακούφιση και ασφάλεια.

Δεν παύει, όμως, να είναι μια συνήθεια που κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί γι΄ αυτό και πολλοί γονείς προβληματίζονται για το πώς το παιδί θα κόψει την πιπίλα. Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς πολλοί τρόποι διακοπής της πιπίλας αποτυγχάνουν. Μάλιστα όσοι γονείς επιχείρησαν να… κρύψουν την πιπίλα από το παιδί απέτυχαν παταγωδώς καθώς το μόνο που κατάφεραν ήταν τα γοερά κλάματα του παιδιού.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια δοκιμασμένα «κόλπα» που φαίνεται ότι λειτουργούν, αρκεί να βρείτε τον τρόπο.

Μία από τις συμβουλές που δίνουν οι παιδίατροι είναι να κόψετε το πλαστικό της πιπίλας με ψαλίδι τόσο, όσο να καταλαβαίνει το παιδί τη διαφορά. Και παράλληλα να του πείτε ένα παραμύθι ότι όλες οι πιπίλες χάνουν κομμάτια της «δύναμής» τους, όταν τα παιδιά μεγαλώνουν. Να εξηγήσετε στο παιδί ότι αυτό γίνεται, επειδή αυτή η «δύναμη» της πιπίλας μεταφέρεται σε εκείνο. Συνεχίστε να κόβετε όλο και περισσότερα κομμάτια της πιπίλας, σχεδόν καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα πείτε στο παιδί σας πόσο μεγάλωσε κι έχει γίνει όμορφο και δυνατό.  Όταν πλέον δεν υπάρχουν άλλα κομμάτια για να κόψετε μπορείτε να κάνετε ένα μικρό πάρτι στο παιδί σας, επειδή πλέον δεν έχει ανάγκη την πιπίλα του.

Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της αγάπης για τα ζωάκια. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι το αδέσποτο σκυλάκι ή γατάκι της γειτονιάς είναι πολύ στεναχωρημένο γιατί… γιατί δεν έχει να δώσει στο παιδάκι της μια πιπίλα. Συζητήστε το μαζί του καθημερινά ώστε να το ενθαρρύνετε να σκεφτεί τρόπους για να βοηθήσει το άτυχο ζωάκι. Και να τού προτείνετε να χαρίσει τη δικιά του πιπίλα γιατί πλέον είναι μεγάλο παιδάκι και δεν την χρειάζεται.

Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε αρκεί να γνωρίζετε ότι το μυστικό είναι να καταλάβει το παιδί σας ότι έχει πλέον μεγαλώσει.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept