Παιδιά στα… αζήτητα: Ζουν στο Παίδων γιατί δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας

Παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας ότι έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος...

106

Είναι τα παιδιά ενός «κατώτερου θεού» που απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον μετά από εισαγγελική εντολή και σήμερα φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς δεν υπάρχουν δομές να τα φιλοξενήσουν.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας έως 16 ετών που προέρχονται από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον (θύματα βίας, γονείς χρήστες ουσιών κλπ), τα οποία εισήχθησαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και δεν έφυγαν ποτέ.

Το θέμα επανέρχεται εδώ και μήνες στην επικαιρότητα, έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά λύση δεν έχει δοθεί ακόμη παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας πριν από λίγους μήνες σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε χώρος για τη φιλοξενία αυτών των παιδιών – που ζουν επι μήνες στο ακατάλληλο περιβάλλον του νοσοκομείου . Πρόκειται για μια δομή του υπουργείου Εργασίας, στα νότια προάστια της Αττικής, με δυνατότητα φιλοξενίας 45 ατόμων. Μάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι ο χώρος είναι εξοπλισμένος και ότι θα ξεκινούσαν άμεσα οι διαδικασίες στελέχωσής του. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας. 

Κινητοποιήσεις 

 Το σωματείο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη, 17 Απριλίου, νέα κινητοποίηση προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση για αυτά τα παιδιά.   διότι δεν υπάρχουν δομές για να τα φιλοξενήσουν. Νέα κινητοποίηση έχει αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου,για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το σωματείο δεκάδες παιδιά – 40 μόνο στο «Αγία Σοφία- παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία σε ακατάλληλες συνθήκες και με προσωπικό αναρμόδιο και όχι κατάλληλα καταρτισμένο για τη φροντίδα τους. 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept