Γερμανία: Τσουχτερό πρόστιμο σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

64

Στην επιβολή τσουχτερού προστίμου στους που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αλλά δεν τα έχουν εμβολιάσει κατά της ιλαράς, προτείνει ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γιενς Σπαν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ιλαράς στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild ο Γερμανός υπουργός προτείνει το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε όσους γονείς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί, να φτάνει μέχρι τα 2.500 ευρώ. Κατά τον ίδιο όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί θα αποκλείονται από τα σχολεία προκειμένου έτσι να προστατευτούν όσοι είναι είτε μικρότεροι σε ηλικία είτε δεν μπορούν να προστατευτούν από την ιλαρά για ιατρικούς λόγους.

Η υποχρεωτικότητα στις ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, είναι ένα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία και επομένως παραμένει άγνωστο αν η πρόταση του Σπαν τελικά θα εφαρμοστεί.

Η εν λόγω πρόταση, ωστόσο, έχει την υποστήριξη του ιατρικού κόσμου της Γερμανίας με τον επικεφαλής του German Medical Association να την χαρακτηρίζει ως «ένα σημαντικό βήμα στον κατάλληλο χρόνο», καθώς αυξάνεται η ανησυχία για έξαρση της ιλαράς, μιας ασθένειας που μέχρι πρότινος ήταν υπό πλήρη έλεγχο.

Σημειώνεται ότι στις πρώτες 10 εβδομάδες του 2019 στη Γερμανία καταγράφηκαν 203 κρούσματα ιλαράς, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε όλη την Ευρώπη το 2018 καταγράφηκαν 82.596 περιστατικά ιλαράς με τα 72 να αποδεικνύονται θανατηφόρα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept