Κρύωμα ή αλλεργία; Πώς θα τα ξεχωρίσετε στα παιδιά

181

γριπη

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να διακρίνουν αν το παιδί τους έχει ένα απλό κρυολόγημα ή αν τα συμπτώματα οφείλονται στην εποχική αλλεργία. Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που θα σας κατευθύνουν προς τη σωστή «διάγνωση».

Κρυολόγημα: Το κοινό κρυολόγημα είναι συνήθως μια ιογενής λοίμωξη που επηρεάζει τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και στους ενήλικες. Τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται πόνο και να έχουν χαμηλό πυρετό (δέκατα), αλλά στη συνέχεια να αναπτύξουν πονόλαιμο, καταρροή ή βουλωμένη μύτη και βήχα. Επίσης, εάν είναι κρυολόγημα, οι ρινικές εκκρίσεις είναι πιο παχύρρευστες και έχουν μια κιτρινωπή ή πρασινωπή απόχρωση. Εάν είναι διάφανες και πιο ρευστές, τότε το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για αλλεργία.

Αλλεργία: Αν το παιδί σας έχει τη «συνήθεια» να έχει καταρροή, δύσπνοια και λίγο βήχα κάθε Απρίλη-Μάιο, δηλαδή στο ξεκίνημα της άνοιξης, τότε είναι πιο πιθανό να είναι ευαίσθητο στην εποχική αλλεργία. Επίσης, όσο μικρότερο είναι σε ηλικία το παιδί, τόσο πιο σπάνιο είναι να έχει αλλεργίες. Χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να αναπτύξει κάποιες τέτοιες «ευαισθησίες» ένας οργανισμός. Οπότε τα παιδιά κάτω των 3 ετών, είναι πολύ σπάνιο να υποφέρουν από εποχική αλλεργία. Τέλος, οι αλλεργίες είναι κληρονομικές σε πολλές περιπτώσεις. Οπότε, αν ένας γονιός είναι αλλεργικός, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλώσει παρόμοιες αλλεργίες και το παιδί.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept