Πόσο πρέπει να γυμνάζονται τα παιδιά ημερησίως

22

Πολλές κλασικές δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι στην παιδική χαρά, το ποδόσφαιρο, το σχοινάκι καλύπτουν με τη μία όλα όσα χρειάζεται να κάνουν τα παιδιά καθημερινά. Τα οργανωμένα αθλήματα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρούνται τα παιδιά σε φόρμα. Ομως, τα ομαδικά σπορ ή τα μαθήματα χορού δεν είναι οι μόνες επιλογές.

Μπορείτε να γίνετε ιδιαίτερα δημιουργικοί, αναζητώντας δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά σας. Εάν το παιδί σας έχει καλλιτεχνική κλίση, ή του αρέσει να περνάει το χρόνο του στη φύση μπορείτε να μαζέψετε μαζί του λουλούδια και φύλλα για να φτιάξετε ένα κολάζ. Εάν το παιδί σας αγαπάει να ανεβαίνει σε βράχους πηγαίνετέ το σε ένα γυμναστήριο για να κάνει αναρρίχηση. Εάν του αρέσει να διαβάζει ενθαρρύνετέ το να πηγαίνει με το ποδήλατο στην τοπική βιβλιοθήκη. Τέλος, αν αγαπάει πολύ τη μουσική, βάλτε τη δυνατά και προτρέψτε το να χορέψει στο σπίτι.

Αν μάλιστα ασκηθείτε κι εσείς μαζί με το παιδί σας θα το βοηθήσετε ταυτόχρονα, τόσο να αναπτύξει τις καλές συνήθειες της άσκησης, όσο και να ακολουθήσει κάποια υγιή πρότυπα.

Οι περισσότερες από τις ώρες θα πρέπει να είναι είτε μέτρια είτε έντονη αεροβική δραστηριότητα. Επιπλέον, τα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν σε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των οστών, τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση πως ενσωματώνοντας την σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού, βάζετε τα θεμέλια για μια διαρκή αναζήτηση από πλευράς του της καλής φυσικής κατάστασης και κατά συνέπεια μιας υγιούς ζωής.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept