Έξι λόγοι για να στείλετε κατασκήνωση το παιδί σας

70

Αν το παιδί σας έχει μια έφεση προς τον αθλητισμό, τότε η κατασκήνωση είναι σίγουρα ένα μέρος όπου θα βρεθεί στο στοιχείο του. Υπάρχουν πολλά σπορ με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, κολύμπι.

 

Οι κατασκηνώσεις μπορεί να είναι ευεργετικές με πολλούς τρόπους για το παιδί σας. Οι παρακάτω έξι λόγοι σας εξηγούν γιατί είναι καλό τα παιδιά σας να περάσουν ξένοιαστες και όχι μόνο στιγμές ,στέλνοντάς τα , κατασκήνωση.

1. Aναμνήσεις

Τα παιδιά που θα περάσουν το χρόνο τους σε μια παιδική κατασκήνωση, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν φιλίες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις.

2. Ενθάρρυνση ομαδικής εργασίας

Οι δραστηριότητες της κατασκήνωσης φέρνουν τους νέους ανθρώπους κοντά και τούς μαθαίνουν πώς να εργάζονται μέσα σε ομάδες. Μαθαίνουν έτσι να λειτουργούν κάνοντας ομαδική εργασία.

3. Θετικά πρότυπα

Κάθε κατασκήνωση έχει τους ομαδάρχες της, τους συμβούλους και τους άλλους ενήλικες που μπορούν να λειτουργήσουν ως κατάλληλα θετικά πρότυπα για τα παιδιά σας.

4. Υπευθυνότητα

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πιο υπεύθυνα στην θερινή κατασκήνωση. Εχουν συγκεκριμένα καθήκοντα ή «αγγαρείες» που πρέπει να φέρουν εις πέρας. Αυτή η συνήθεια θα διατηρηθεί για πολύ καιρό αφού θα έχουν αφήσει πίσω τους την κατασκήνωση.

5. Μάθηση

Οι κατασκηνώσεις έχουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν νέα πράγματα και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα τους ταλέντα.

6. Ανεξαρτησία

Μένοντας για ένα χρονικό διάστημα μακριά από τους γονείς τους τα παιδιά αναπτύσσουν μια αίσθηση ανεξαρτησίας. Αντί να περιμένουν να τα κάνουν όλα οι γονείς τους γι’ αυτά μπορούν να μάθουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και εν τέλει χαίρονται αυτή την ανεξαρτησία τους.

Εάν το παιδί σας υπερέχει σε έναν συγκεκριμένο τομέα, μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτή την ικανότητά του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι θερινές κατασκηνώσεις παρέχουν παιχνίδια που είναι διασκεδαστικά και παράλληλα εκπαιδευτικά. Από την άλλη πλευρά, αν το παιδί σας δεν έχει κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα μπορεί η κατασκήνωση να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πάρει το σωστό δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση ένα παιδί μπορεί μόνο να ωφεληθεί από μια θερινή κατασκήνωση γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείτε σοβαρά να το στείλετε σ’ αυτήν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept