Θέλετε «να φάτε» τις δίπλες & τα μάγουλα του μωρού σας; Είστε ο καλύτερος γονιός… λέει η επιστήμη

52

Σίγουρα, πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί: είμαι στα καλά μου όταν θέλω να «το φάω» ή «να το δαγκώσω;».

Ηρεμήστε.

Η επιστήμη λέει, ότι όχι μόνο είναι φυσιολογικό, αλλά είναι και υγιές.

Η αθώα γλύκα τους, μας κάνει να θέλουμε να τα φροντίσουμε με κάθε τρόπο και καμιά φορά – όταν ξεχειλίζουμε από αγάπη – να θέλουμε να «τα φάμε!» και να τα ζουλήξουμε! Μάλιστα, υπάρχουν φορές που, το μυαλό μας, αδυνατεί να διαχειριστεί αυτή την απερίγραπτη αγάπη και χαρά.
Έτσι, αυτή η επιθυμία του να «τα φάμε», μειώνει το στρες από την έκρηξη αγάπης και εξισορροπεί όλη αυτή την αμέτρητη χαρά αλλά και το άγχος που νιώθουμε για να τα βγάλουμε πέρα. Όλα αυτά μαζί δουλεύουν με τέτοιο τρόπο ώστε τα συναισθήματά μας να έρθουν σε μια ισορροπία. Έτσι, γινόμαστε συναισθηματικά πιο υγιής, ώστε να είμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το μωρό μας.

Έρευνες αναφέρουν ότι αυτό το «κοινωνικό δάγκωμα», αποτελεί μέρος της εξελικτικής μας κληρονομιάς και είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουμε και να δείξουμε το δέσιμό μας και τις καλές προθέσεις μας.

Οπότε, γονείς, συνεχίστε να θέλετε να «φάτε» τις δίπλες και τα μαγουλάκια από τα μωράκια σας γιατί αυτό σας κάνει πιο ισορροπημένο άτομο αλλά και έναν ακόμη καλύτερο γονέα!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept