Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ είναι πιο υγιή κι ευτυχισμένα!

105

Το κάμπινγκ, είτε οργανωμένο είτε ελεύθερο, είναι πάντα μία μοναδική και ιδιαίτερη εμπειρία που δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους! Κάποιοι προτιμούν να συνδυάζουν τις διακοπές τους με ένα άνετο ξενοδοχείο ή μια οικογενειακή πανσιόν. Άλλοι πάλι, δεν αλλάζουν με τίποτα τη σκηνή και την άμεση επαφή με την φύση!

Έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Plymouth σε συνεργασία με το Camping and Caravanning Club αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ στην ύπαιθρο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο είναι, σύμφωνα με τους γονείς τους, πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο.

Η έρευνα έγινε σε περίπου 600 οικογένειες κατασκηνωτών -μέλη του Club- οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις της μελέτης που στόχευαν σε απαντήσεις ως προς τα εκπαιδευτικά, ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη που μπορεί να έχει το κάμπινγκ για παιδιά όλων των ηλικιών.

Η έρευνα κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:

1. Περισσότεροι από 4 στους 5 γονείς πιστεύουν, ότι το κάμπινγκ έχει θετικό αντίκτυπο στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.

2. Το 98% των γονιών ισχυρίζεται ότι το κάμπινγκ κάνει τα παιδιά να αγαπούν και να έρχονται πιο κοντά στη φύση.

3. Το 95% λέει, ότι τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα στο κάμπινγκ.

4. Το 93% νιώθει, ότι προσφέρει χρήσιμα εφόδια για τη ζωή.

5. Πολλοί γονείς αναφέρουν, ότι το κάμπινγκ βοηθά να «ξεφύγουν» τα παιδιά από την τεχνολογία (τα λάπτοπ, τα τάμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα) και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

6. Το 52% των κατασκηνωτών υποστηρίζει, ότι το μαγείρεμα στις κοινόχρηστες κουζίνες του κάμπινγκ, επιδρά θετικά στις γνώσεις των παιδιών.

7. Το 83% των παιδιών παίζει ελεύθερα και ανενόχλητα μέσα στο κάμπινγκ.

8. Το 80% των παιδιών απολαμβάνει βόλτες στη φύση χάρη στο κάμπινγκ (είτε παραθαλάσσιες είτε στο βουνό).

9. Τα μαθήματα στα οποία ωφελούνται περισσότερο τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ είναι: Γεωγραφία, Φυσική, Ιστορία, Γλώσσα, Μαθηματικά.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept