Πώς να κάνετε το παιδί σας να τρώει φρούτα!

93

Η εναλλαγή στη γεύση, την ποικιλία και το χρώμα του φαγητού είναι ο καλύτερος οδηγός για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε όλα τα φαγητά. Αν θέλεις το παιδί σου να τρώει περισσότερα φρούτα και να μειώσεις τους χυμούς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Σιγουρέψου πως έχεις αρκετά και διαφορετικά φρούτα και λαχανικά στο σπίτι σου. Τα παιδιά πρέπει να τα βλέπουν για να τα προτιμούν.

Προσπάθησε να είναι όλα τα φρούτα πλυμένα και καθαρισμένα και εύκολα προσβάσιμα στα παιδιά.

Πολλά φρούτα διατηρούνται άψογα σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε δεν χρειάζεται να τα κρύβεις στο ψυγείο.

Σέρβιρε τα φρούτα με όμορφο τρόπο. Κόψε τα φρούτα σε κομματάκια, ώστε να σχηματίζουν φατσούλες ή παιχνίδια.

Μπορείς ακόμα και να τα κάνεις πουρέ στο μούλτι και να τα παγώσεις για λίγη ώρα για να θυμίζουν γρανίτες ή να τα σερβίρεις με ντιπ χαμηλών θερμίδων, όπως το γιαούρτι.

Μια φρουτοσαλάτα θα μπορούσε να γίνει το αντίβαρο ενός παχυντικού γλυκού μετά το δείπνο.

Γίνε εσύ το πρότυπο του παιδιού σου. Αν δεν τρως εσύ φρούτα και λαχανικά, ούτε κι εκείνο θα τα τρώει.

Πάρε το παιδί μαζί στο μανάβικο και επιλέξτε παρέα τα φρούτα και λαχανικά που θα πάρετε. Άφησέ το να δοκιμάσει και ψωνίστε!

Πρόσεξε τι προσφέρεις στο παιδί. Αν εσύ του δίνεις μήλο και η γιαγιά κέικ, θα επιλέξει το κέικ. Αν εσύ προσφέρεις μήλο και η γιαγιά μπανάνα. το όφελος θα είναι σίγουρο.

Η Αμερικάνικη Ένωση Παιδιάτρων επισημαίνει πως ο χυμός δεν θα πρέπει να καταναλώνεται ως υποκατάστατο των φρούτων, αφού τα φρούτα στην κανονική τους μορφή περιέχουν φυτικές ίνες που δεν έχει ο χυμός φρούτων.

Για παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, η ένωση προτείνει μόλις 170 γραμμάρια χυμού καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept