Πράγματα που πρέπει να περιέχει η τσάντα θαλάσσης μιας μαμάς!

2.030

Οι… έμπειρες μαμάδες το ξέρετε ήδη: για να πετύχει το εγχείρημα «στη θάλασσα με το παιδί» χρειάζεται να σκεφτείς πολλές, μα πάρα πολλές παραμέτρους. Το να φτάσεις στο σημείο να προβλέπεις όλα τα απρόοπτα που συνήθως προκύπτουν με το μωρό/παιδί είναι τέχνη και μάλιστα απ’ τις πιο δύσκολες.

Όμως, με λίγη προσπάθεια και μερικά tips, όλα γίνονται πιο εύκολα!

Δείτε 7 από τα πιο απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχει η καλοκαιρινή τσάντα μιας μαμάς, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα απρόοπτα και η εξόρμηση μας να είναι ο δικός μας ποιοτικός χρόνος ως οικογένεια.

1. Αντηλιακό

Δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτό. Πρέπει να υπάρχει στην καλοκαιρινή μας τσάντα γενικότερα και όχι μόνο στην τσάντα παραλίας. Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος και βάζουν αντηλιακό στα παιδιά μόνο όταν πηγαίνουν για μπάνιο και όχι στις καθημερινές βόλτες ή στο πολύωρο παιχνίδι κάτω απ’ τον ήλιο – πράγμα που είναι λάθος.

2. Καπέλο

Επίσης άκρως απαραίτητο. Καλού – κακού πάρτε περισσότερα καπέλα από ένα, γιατί έχω δει πολλά χαμένα καπέλα να αρμενίζουν στη θάλασσα γιατί τα πήρε ο αέρας καθώς τα μικρά δεν τα πολύ συμπαθούν και τα πετάνε από το κεφάλι τους σε ανύποπτο χρόνο. Επίσης, πάρτε καπέλα και για εσάς, γιατί έχω δει πολλές δόλιες μάνες να κυνηγούν τα παιδιά και τα καπέλα, σε όλο το μήκος της ακτής.

3. Παιχνίδια, βιβλία, κουβαδάκια

Μιλάμε για παιδιά! Σίγουρα θα χρειαστούν μερικά παιχνιδάκια, φτυαράκια και κουβαδάκια για να παίξουν! Πολύ καλή ιδέα αν η ηλικία τους το επιτρέπει είναι και τα βιβλία – όπως επίσης και για εμάς τους μεγάλους! Αν θέλετε την γνώμη μου, αποφύγετε τις μπάλες θαλάσσης γιατί εκτός απ’ τα καπέλα, θα βρεθείτε να κυνηγάτε κι αυτές!

4. Παγούρι και σνακ

Το παγούρι με νερό ή και χυμό είναι δεδομένο. Αλλά και το σνακ, όταν έχεις παιδιά, είναι επίσης απαραίτητο. Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα πεινάσουν ενώ παίζουν και κολυμπούν. Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι ελαφρύ που δίνει ενέργεια: καλοκαιρινά φρούτα, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κριτσίνια, σπιτικά τυροπιτάκια κ.α. Καλό θα ήταν να αποφύγετε ό,τι μπορεί να αλλοιωθεί λόγω ήλιου και να τα κρατάτε όσο το δυνατόν πιο δροσερά. Επίσης, πάρτε κάτι και για σας. Άνθρωποι είστε, δεν θα ζηλέψετε;

5. Μωρομάντηλα

Τι λατρεμένη ανακάλυψη! Ώρες – ώρες μου έρχεται να τα πιάσω και να τα φιλήσω από ευγνωμοσύνη για όλες εκείνες τις φορές που είτε σε βόλτα, είτε στο αμάξι, είτε στην παραλία με έχουν σώσει κυριολεκτικά κι εμένα και το παιδί! Μωρομάντηλα, λοιπόν. Παντού, πάντα και πολλά.

6. Δεύτερο μαγιό & αλλαξιά ρούχων

Απαραίτητα και τα δύο. Καλό είναι να αλλάζουμε μαγιό στο παιδί όταν κάθεται έξω και να του φοράμε ένα στεγνό μπλουζάκι για έξτρα προστασία από τον ήλιο. Εκτός αυτού, η δεύτερη αλλαξιά είναι απαραίτητη διότι, όπως όλες ξέρουμε το παιδί λερώνεται εύκολα με υγρά και σνακ. Οι «παλιές» θα ξέρετε ήδη πως η δεύτερη αλλαξιά ρούχων είναι σωτήρια και για την περίπτωση που 5 λεπτά πριν φύγουμε το παιδί αποφασίσει να χαιρετίσει τη θάλασσα με μια τελευταία βουτιά. Ναι. Με τα ρούχα.

7. Kit πρώτων βοηθειών

Μια μυτερή πετρούλα από ‘δω, ένα τσίμπημα μέλισσας ή τσούχτρας από ‘κει, ένα γδάρσιμο στο βραχάκι παραπέρα, οι μικροτραυματισμοί είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα μικρά παιδιά. Ως γονείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι με ένα mini φαρμακείο διακοπών.

Εκτός από τα απαραίτητα για τα τσιμπήματα, έχω πάντα μαζί μου και το Hansaplast Kit περιποίησης πληγών για παν ενδεχόμενο.

Ευτυχώς, για όλους μας, η σωστή περιποίηση ενός μικροτραυματισμού είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα. Έτσι, αν το παιδί χτυπήσει και τρέξει προς το μέρος σας με δάκρυα στα μάτια και το γνωστό «μαμάαααα», ψυχραιμία και…. μετρήστε ήρεμα 1-2-3.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept