Το αντίπαλον δέος της Μπάρμπι: κούκλες με «φυσικά ελαττώματα»

98

 9589963571634991529

Απλές και με προβλήματα που προκαλεί η ζωή είναι οι νέες κούκλες που λανσάρονται στην Αγγλία και που εμφανίζονται ως το αντίπαλο δέος της Μπάρμπι, αφού η επιθυμία των δημιουργών τους είναι να παρουσιάσουν το «κανονικό» σώμα μιας νεαρής γυναίκας, με τις ατέλειές της.

Αν και πολλοί βλέπουν τις κούκλες σαν ένα απλό παιχνίδι, ορισμένοι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους μπορούν να διδαχτούν κάτι από αυτές. Μάλιστα, μία online καμπάνια με τίτλο Toy Like Me επισήμανε πρόσφατα την ανάγκη να δημιουργηθούν παιχνίδια που να μην εξιδανικεύουν την ανθρώπινη – και κυρίως τη γυναικεία – μορφή και να μην εστιάζουν μόνο στην εξωτερική ομορφιά.

Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την καμπάνια, μία βρετανική εταιρεία αποφάσισε πρόσφατα να λανσάρει μία σειρά από κούκλες, οι οποίες έχουν εμφανή «ελαττώματα» και έρχονται σε αντίθεση με τα πρότυπα της τέλειας ομορφιάς που προωθούν παιχνίδια σαν την Μπάρμπι. Η συλλογή, που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου με ψηφιακή εκτύπωση, περιλαμβάνει κούκλες με γυαλιά μυωπίας, ακουστικά βαρηκοΐας και σημάδια στο πρόσωπο και κοστίζουν 69 λίρες η μία.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept