ΠΟΥ: Βελτιώστε τα συστήματα Υγείας και μην ξεχνάτε την πολιομυελίτιδα !

141

πολιομυελιτιδα
Το θέμα της πολιομυελίτιδας απασχόλησε την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και το θέμα της περαιτέρω εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για χειρουργική φροντίδα και ιατρική προϊόντα. Η πολιομυελίτιδα προκαλεί παράλυση στην παιδική ηλικία και μεταδίδεται μέσω του στόματος ή των κοπράνων, ακινητοποιώντας τους κινητικούς νευρώνες.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι εκπρόσωποι των χωρών συμφώνησαν σε ψήφισμα και τόνισαν πως το θέμα αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της Παγκόσμιας Αλληλεγγύης. Οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν υποστεί ταλαιπωρία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας συμφώνησαν ότι χρειάζεται να περιμένουν ως το 2016 για τις χώρες που θέλουν να προσαρμοστούν στην κείμενη νομοθεσία.
Μέχρι στιγμής το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι πως έχει σταματήσει το κύμα της νόσου από τρεις μεγάλες εστίες που υπήρξαν στη Μέση Ανατολή, το Κέρας της Αφρικής και την Κεντρική Αφρική ειδικά τον Αύγουστο του 2014. Η προετοιμασία που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει η χορήγηση εμβολίων από το στόμα και να γίνεται η εισαγωγή αδρανοποιημένου ιού.
Το ξέσπασμα του Έμπολα έδειξε πως μόλις το 1/3 των χωρών που μετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις το 2014 για τους διεθνείς κανονισμούς υγείας. Και το βασικό είναι να υπάρξουν έγκαιρα συστήματα συναγερμού ώστε ν΄ αποφεύγονται οι επιδημίες.
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept