Από το μικρό Μπεν της Κω στα παιδιά που εξαφανίζονται για 72 ώρες!

110

Μπεν Κως
Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά η σημερινή κι ο απολογισμός τραγικός. Χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο και το πρώτο 24ωρο είναι κρίσιμο για να βρεθούν και να είναι σώα στην υγεία τους.
Κυκλώματα απειλούν τα παιδιά σ΄ ολόκληρο τον κόσμο: κυκλώματα παιδόφιλων και παιδικής πορνογραφίας, εμπορίας οργάνων, κυκλώματα επαιτίας ενώ το τελευταίο πιο επικίνδυνο παιχνίδι για το οποίο οι Αρχές φοβούνται πως έχει έρθει και στην Ελλάδα είναι το «Εξαφανίσου για 72 ώρες», που πραγματοποιείται μέσω facebook κι αφορά εφήβους. Στις πιο μικρές ηλικίες απαγωγές νηπίων γίνονται συνήθως και για παράνομες υιοθεσίες.
Το διαδικτυακό παιχνίδι που διακινείται με άκρα μυστικότητα μέσω facebook το διαδικτυακό παιχνίδι και λέγεται «Εξαφανίσου για 72 ώρες» είναι ο νέος εφιάλτης των γονιών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού μοιράζουν καρφίτσες με το λουλουδάκι «Μη με λησμόνει».
Σημαντική βοήθεια στα εξαφανισμένα παιδιά δίνει το Χαμόγελο του Παιδιού στη χώρα μας ενώ υπάρχει κι η ευρωπαϊκή γραμμή 116000.
Ιστορίες και δράματα όπως του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω, υπάρχουν χιλιάδες και οι γονείς θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί. Κυκλώματα εμφανίζονται συνήθως σε χώρους πολυσύχναστους, παιδικές χαρές, έξω από σχολεία.
Συχνά στην εφηβεία τα παιδιά που δέχονται πίεση στο σπίτι το σκάνε είτε κατά μόνας είτε γνωρίζοντας αγνώστους από το facebook, που τους τάζουν πως θα τα βοηθήσουν. Πιο ευάλωτα σ΄ αυτές τις ηλικίες είναι τα παιδιά των μεταναστών.
Το 2014, η τηλεφωνική γραμμή 116000 δέχτηκε 7.151 κλήσεις και συνολικά 111 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Ο οργανισμός διαχειρίστηκε 91 περιπτώσεις και 82 παιδιά εντοπίστηκαν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept