ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Μυστηριώδης ασθένεια αφήνει εκατοντάδες παιδιά παράλυτα

271

anapiriko

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Μυστηριώδης ασθένεια αφήνει εκατοντάδες παιδιά παράλυτα

Μάταια προσπαθούν να βρουν κάποια επιστημονική εξήγηση οι οικογένειες παιδιών στις ΗΠΑ που έχουν νοσήσει από μια μυστηριώδη ασθένεια η οποία τα αφήνει παράλυτα.

Από το 2012 μάλιστα μέχρι σήμερα, εκατοντάδες παιδιά εμφάνισαν ξαφνικά αδυναμία να κουνήσουν τα άκρα τους, και παρέλυσαν μέσα σε λίγους μήνες, αναγκάζοντας τους ειδικούς να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, αφού δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φύση της ασθένειας. Πόσω μάλλον να την αντιμετωπίσουν…
Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», η ασθένεια αυτή που «χτυπά» παιδιά εμφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, παραμένοντας άλυτος γρίφος για τους επιστήμονες.

Όπως, δε, εκμυστηρεύεται η Έριν Ολιβέρα, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο μικρότερος γιος της, Λούσιαν, άρχισε ξαφνικά να εμφανίζει πρόβλημα στο περπάτημα.
«Αρχικά, έσερνε το αριστερό του πόδι και στη συνέχεια δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του», σημειώνει, συμπληρώνοντας: «Το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να κουνά τα μάτια του»…

Ο Λούσιαν εισήχθη σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου οι γιατροί αδυνατούσαν να του χορηγήσουν κάποια αποτελεσματική θεραπεία, αλλά και να κάνουν διάγνωση.
Παραπονιόταν ότι αισθανόταν τα πόδια του «πολύ μαλακά» και δεν μπορούσε να τα κουνήσει, ενώ η αναπνοή του έγινε ξαφνικά γρήγορη, νιώθοντας παράλληλα αδύναμη την αριστερή πλευρά του προσώπου του.

Κάποιοι γιατροί υπέθεσαν ότι πρόκειται για τον ιό της πολιομυελίτιδας, ωστόσο τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά και στη συνέχεια οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σε ορισμένους ασθενείς οι γιατροί έκαναν επίσης εξετάσεις για τον εντεροϊό D- 68 («ξαδερφάκι» της πολιομυελίτιδας), ωστόσο μετά και τα νέα αρνητικά αποτελέσματα, αποφάσισαν να «βαφτίσουν» απλά την μυστηριώδη ασθένεια ως «οξεία χαλαρή μυελίτιδα».

«Οξεία χαλαρή» για την ξαφνική και ολική παράλυση και «μυελίτιδα» για τραυματισμό στο τμήμα του νωτιαίου μυελού που σχετίζεται με την κίνηση των μυών.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, 120 παιδιά σε 34 πολιτείες των ΗΠΑ είχαν διαγνωστεί με οξεία χαλαρή μυελίτιδα, ενώ η μέση ηλικία τους ήταν τα επτά έτη.

Σύμφωνα μάλιστα με την καθηγήτρια Μανίσα Πατέλ, η οποία ηγείται του τμήματος έρευνας για τη μυστηριώδη ασθένεια στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ, οι ειδικοί ανησυχούν για αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας.

ΠΗΓΗ: newsbomb

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept