Αφαίρεσαν όλους τους καθρέπτες από το σπίτι! Δεν ήθελαν το παιδί τους να δει πως…. (βίντεο)

δείτε το βίντεο

815

Η προγηρία είναι μια ασθένεια γονιδιακή που εγκλωβίζει σε προωρο γήρας τα … θύματά της. Παιδία που είναι …παγιδευμένα σε ένα σώμα που διαρκώς μεγαλώνει όχι σε διαστάσεις αλλά σε …ηλικία. Ο Mohammed Abdelmajeed, είναι ένας από τους πάσχοντες. Το  αγόρι που γεννήθηκε πριν από 7 χρόνια στην Δαμασκό της Συρίας, και τώρα ο πόλεμος τον άφησε στιγματισμένο και αβοήθητο στην Τουρκία….

Δεν έχει συνηθίσει ακόμη τον πόνο που του προκαλεί ο αποτροπιασμός όσων των βλέπουν για πρώτη φορά.

Πάσχει από προγηρία, μια πολύ σπάνια διαταραχή η οποία, όπως μαρτυράει και η ελληνική της ονομασία, επιφέρει πρόωρη γήρανση στο σώμα.

Τα συμπτώματα της προγηρίας στο σώμα του μικρού Mohammed εμφανίστηκαν σε ηλικία 7 μηνών. Μόλις ο γιατρός  είπε στους γονείς  ότι το παιδί τους έχει αυτή την σπάνια διαταραχή, εκείνοι σοκαρίστηκαν. Με το πέρασμα των ετών και καθώς ήθελαν να προστατεύσουν το παιδί τους από το σοκ της διαφορετικότητας και της σύγκρισης με τα άλλα παιδιά γι αυτό και  αφαίρεσαν όλους τους καθρέφτες από το σπίτι τους.

Τώρα ζουν στην Τουρκία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Μοχάμεντ,  χρειάζεται ειδική φροντίδα και θα ήθελε να έχει τα ειδικά φάρμακα που ΄θα επιβραδύνουν την κατάστασή του αλλά και την ελπίδα να πάει σχολείο

Δείτε το βίντεο

Η προγηρία πλήττει περίπου 1 στα 20 εκατομμύρια άτομα και προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα στην υγεία του .

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept