ΓΟΝΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ- ΕΠΙΔΗΜΙΑ! Πληγές και Χαραγμένα νούμερα στο σώμα αποκάλυψαν τη συμμετοχή της στο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

46

BlueWhaleGame02-600x412

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις ελληνικές αρχές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα εξελίσσεται η «Μπλε Φάλαινα», το ιδιαίτερα επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» που ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία και ευθύνεται ακόμα και για θανάτους εφήβων, μετά από επικίνδυνες «δοκιμασίες».

BlueWhaleGame02

Μετά την περίπτωση της 15χρονης από την Κατερίνη, «χτύπησε» δεύτερο κρούσμα την χώρα μας.

14χρονη μαθήτρια από την περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι ακολούθησε τις διαδικτυακές οδηγίες του αγνώστου (όπως συμβαίνει στη δοκιμασία της «Μπλε Φάλαινας») κι άρχισε να αυτοτραυματίζεται. Οπως εξήγησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Διογένης Παπαδόπουλος, καθηγητής Αγγλικών, το περιστατικό αντιλήφθηκε μια συνάδελφός του την ώρα που έκανε μάθημα στη μαθήτρια.

«Διαπίστωσε ότι το κορίτσι είχε πληγές, χαραγμένα νούμερα στα χέρια και στα πόδια της. Στην ερώτηση πώς προήλθαν αυτά και αν συνέβη κάτι στο σπίτι, η μικρή είπε ότι αυτό προήλθε από ένα παιχνίδι που παίζει στο Διαδίκτυο με την ονομασία η “πρόκληση της Μπλε Φάλαινας”» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Κατά τον ίδιο, η μικρή είπε ότι «δεν είναι μόνη της σε αυτό το παιχνίδι, αλλά συμμετέχουν 15 φίλοι και συμμαθητές της, ενώ είπε ότι ασχολείται με αυτό τις τελευταίες 15-20 μέρες».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισε και έλαβε κατάθεση από την καθηγήτρια της 14χρονης, με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Κατερίνης, η 15χρονη είχε προσεγγιστεί διαδικτυακά από άγνωστο άτομο που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τους μηρούς της και να πάρει υπνωτικά χάπια.

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει