Το αγαπημένο σνάκ των παιδιών προκαλεί καρκίνο;

215

Οι αρχές Υγείας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από πατατάκια και άλλα τηγανητά φαγητά εν μέσω αποκαλύψεων ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων  επιβεβαιώνει ότι το ακρυλαμίδιο (AA) – που σχηματίζεται όταν τα φαγητά μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου.

Η υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας συμβουλεύει ήδη οικογένειες να προσέχουν τι τρόφιμα βάζουν στο σπίτι τους και οι γονείς πρέπει να θέσουν ένα όριο στην κατανάλωση των παιδιών στα συγκεκριμένα τρόφιμα

Δεδομένου ότι το ακρυλαμίδιο είναι παρόν σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών φαγητών, τα παιδιά είναι οι πιο εκτεθειμένες ηλικιακές ομάδες με βάση το σωματικό τους βάρος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει