Όταν το παιδί αποφεύγει να κοιμάται στο κρεβάτι του

170

 family-sleeping-2-kids

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που ψάχνουν αφορμή να κοιμηθούν μαζί με τους γονείς στο κρεβάτι τους. Και αν κάποια βράδια φοβούνται ή νιώθουν αδιαθεσία, υπάρχουν άλλα που επικαλούνται απίθανες προφάσεις για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι γονείς πρέπει να βάλουν όρια και παράλληλα να βοηθήσουν το παιδί να αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία είναι λάθος.

* Εξηγήστε το σωστό και το λάθος: Όταν βλέπει ότι κάποια βράδια το αφήνετε να κοιμηθεί μαζί σας, θεωρεί ότι είναι σωστό να το κάνει συστηματικά. Πρέπει, λοιπόν, να του εξηγήσετε ότι τα «μεγάλα» παιδιά κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι.

* Δείξτε ενδιαφέρον για τις σκέψεις του: Επειδή έχει συνηθίσει σε διαφορετικά δεδομένα μέχρι σήμερα, θα χρειαστεί να δείξετε κατανόηση και υπομονή στη δυσαρέσκεια που θα εκφράσει τον πρώτο καιρό.

* Προχωρήστε με πλάνο: Συνεννοηθείτε με το παιδί ότι, στο εξής, θα πηγαίνει απευθείας στο κρεβάτι του και όχι στο δικό σας, έστω μέχρι να πάτε για ύπνο. Επίσης, αν ένα από τα προβλήματα είναι ότι δεν το παίρνει εύκολα ο ύπνος στο κρεβάτι του, μπορεί να απασχολείται με κάτι χαλαρωτικό της αρεσκείας του.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept