Πόσα παγωτά πρέπει να τρώει ένα παιδί;

198

pagota-paidia

Μία από τις ωραιότερες καλοκαιρινές απολαύσεις για τα παιδιά είναι τα παγωτά, τα οποία, ωστόσο, καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο. Το βασικό συστατικό του παγωτού είναι το γάλα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα θρεπτικό για τα παιδιά. Το ασβέστιο, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιδιού. Συνεπώς, με αυτήν τη λογική, είναι προτιμότερο για ένα παιδί να τρώει παγωτά, παρά σοκολάτες ή άλλα γλυκά.

Όμως το παγωτό, δυστυχώς, δεν περιέχει μόνο γάλα, αλλά και πολλά κορεσμένα λίπη, γλυκαντικές ουσίες και διάφορα πρόσθετα (χρωστικές ουσίες, αρωματικές ουσίες, σταθεροποιητές κ.λπ.), που το κάνουν ιδιαίτερα παχυντικό, καθώς φορτώνουν τον παιδικό οργανισμό με πολλές άχρηστες θερμίδες. Γι’ αυτόν τον λόγο το ιδανικό είναι να τρώει 2 παγωτά την εβδομάδα. Επίσης:

* Καλό θα είναι να προτιμάτε απλές γεύσεις (π.χ., βανίλια) και να αποφεύγετε τα light παγωτά.

* Επιλέγετε παγωτά και όχι τα λεγόμενα παγωμένα γλυκίσματα.

* Αν μπορείτε, προσπαθήστε να φτιάχνετε το δικό σας, σπιτικό παγωτό με γάλα και κομμάτια φρούτων.

* Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία και μην επιτρέψετε στο παιδί σας να καταναλώσει το παγωτό, αν η συσκευασία του είναι αλλοιωμένη, αν έχει περίεργη οσμή, αν το σχήμα είναι παραμορφωμένο κ.λπ.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept